Alblas rijdt dit keer van Frankrijk naar China

Nieuws
22-02-2019 | Door Tim de Jong

Afgelopen november zagen we hoe de Nederlandse vervoerder Alblas een transport over de weg uitvoerde van China naar Polen. Onlangs werd weer zo'n rit gemaakt, maar dan vanuit Frankrijk naar het Chinese Urumqi.

De bedoeling van deze rit was de praktijkomstandigheden te testen in de winter. Wederom werd er onder TIR-Carnet gereden. De truck kende slechts één bemanningslid, maar Alblas zegt tevreden te zijn over het gerealiseerde tempo. Het koude weer had geen invloed op de reistijd en de douane werkte goed mee, schrijft Alblas. Daarbij bleven de loodjes op de trailer onaangeroerd.

Alblas wil met de rit aantonen dat wegvervoer tussen China en Europa prima te doen is, het is sneller dan de trein. Volgend kwartaal wil het bedrijf, dat de hoofdvestiging heeft in 's Gravendeel, beginnen met een lijndienst.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
23-03-2021
MAN-tgm-etruck-etgm-paris-.jpg

Na Scania, laat ook MAN waterstof grotendeels achter zich

Het moederbedrijf van Scania, MAN en Volkswagen Bedrijfswagens, Traton, trekt 1,6 miljard euro…
Nieuws
29-03-2017
Alblas2.jpg

Alblas investeert in MAN

Alblas Transport investeert in twintig nieuwe MAN trekkers. In totaal omvat de vloot 150 voertuigen en het aandeel MAN daarin…
Nieuws
09-02-2021
TIR.jpg

TIR als oplossing voor Brexit?

Het vervoer van en naar Groot Britanië is sinds de Brexit een stuk lastiger. Met name de douane toestanden zorgen voor veel…