Ale vervoert transformatoren door Noorwegen

Nieuws
24-12-2018 | Door Tim de Jong

Zwaar transport specialist ALE rondde eerder dit jaar een project af waarbij het bedrijf zeven transformatoren van 225 ton stuk voor stuk over een afstand van 74 kilometer door Noorwegen vervoerde.

De rit begon in de haven van Kvinesdal. Daar werd een transformator op een frame geladen ondersteund door 26 aslijnen waarna de uitdagende route door de Noorse binnenlanden begon. Daarbij hadden de mannen van ALE te maken met hoogteverschillen en krappe bochten.  Op het filmpje is te zien hoe meerdere zwaar transport trekkers door ALE ingezet werden om het gevaarte schadevrij door het landschap te loodsen. De chauffeurs hadden acht uur nodig om de afstand van 74 km te overbruggen. En dat dan dus zeven keer. Het filmpje laat ook mooi zien hoe je een haarspeldbocht omhoog neemt met 225 ton gewicht.

NordLink

De transformatoren maken deel uit van een 'powerline', NordLink geheten, tussen Duitsland en Noorwegen. Hiermee willen beide landen een stabiele voorziening van groene stroom garanderen van elektriciteit uit waterkracht uit Noorwegen en wind en zonnestroom uit Duitsland. De leiding tussen beide landen is 623 kilometer lang en is daarmee volgens ALE een van de langste gelijkstroom elektriciteitsleidingen in Europa.   

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
29-09-2016
670_2016_Verschoor_Sassenheim_009.jpg

Heavy Duty Volvo's voor Verschoor

Kraanverhuur- en transportbedrijf M. Verschoor B.V. uit Sassenheim nam onlangs drie nieuwe trucks in ontvangst bij de…
Nieuws
15-03-2016
Crawl3.jpg

I-Shift met crawler goed voor 325 ton!

Volvo komt met een nieuwe I-Shift voor zwaartransport doeleinden. De nieuwe I-Shift met crawler is goed voor het…
Nieuws
04-11-2015
660_2015_Brouwer_Nieuwegein_002.jpg

Volvo FM zwaartransporttrekker

Brouwer Zwaar & Speciaal Transport, gevestigd in Nieuwegein, heeft onlangs een Volvo FM 10x4 zwaar transport trekker…