Alp d'HuZes Team Logistiek vertrekt vrijdag!

Geplaatst door

Aanstaande vrijdag vertrekt Team Logistiek voor de Alp d'HuZes 2017. Een konvooi van ruim twintig trucks zal om kwart voor negen vertrekken vanuit De Goudreinet in Nederweert. Uitzwaaien kan dus, en dat wordt bijzonder op prijs gesteld!

Team Logistiek maakt deel uit van een mega operatie voor het goede doel, de KWS Kankerstichting. Ruim 4500 deelnemers zullen voor het goede doel de beruchte Franse berg op fietsen en om dat mogelijk te maken is er heel veel logistiek nodig. Al die deelnemers nemen namelijk gemiddeld twee personen mee, en dat maakt dat in totaal meer dan 15000 mensen gevoed en verzorgd moeten worden. Dat betekent trailers vol met voedsel, maar ook met tenten, generatoren, muziekapparatuur, licht en noem maar op. 

De chauffeurs verlenen allemaal belangeloos hun medewerking en de kosten voor tol en brandstof worden in de meeste gevallen gesponsord. Soms nemen transportbedrijven zelf die kosten op zich, terwijl veel eigen rijders persoonlijke sponsors hebben die het allemaal mogelijk maken.

Alles bij elkaar wordt het weer een heel feest daar boven op die berg waar iedereen zich al weer op verheugt. Wij spraken eigenrijder Erik Boots, en hij spreekt van 'één grote familie' daar in Frankrijk. Erik heeft er heel veel zin in en hij is één van die mannen die het mogelijk maken dat er enorm veel geld binnen wordt gehaald voor het goede doel. De lat ligt rond de tien miljoen Euro en daar kan heel veel onderzoek voor gedaan worden in de strijd tegen kanker.

BIGtruck probeert je op de hoogte te houden van de avonturen van de chauffeurs. Wil je ze uitzwaaien? Dat kan dus aanstaande vrijdagochtend om kwart voor negen bij de Goudreignet in Nederweert! Klik hier voor meer info over het evenement zelf!

Video's