Alweer grote order voor DAF Trucks

Geplaatst door

DAF begint 2019 met een mooie klapper, namelijk het bericht van de levering van maar liefst 540 DAF XF Super Space Cab trekkers aan het Duitse Hegelmann Transporte. Het gaat hierbij om het 480 pk sterke model, dus met de MX13 krachtbron.

De trekkers worden in de loop van 2019 en 2020 aan de Zuid-Duitse onderneming geleverd. Het is de derde grote order in zeer korte tijd die DAF in de boeken schrijft. Afgelopen weken bestelden afvalverzamelaar Renewi en transporteur Girteka Logistics respectievelijk 400 en 1.500 trucks. Een andere mega order was die voor Primafrio die vorig jaar ook al 280 DAF's bestelde.

Hegelmann Transporte werd opgericht in 1998 en heeft zich toegelegd op just-in-time transporten voor de auto-, zware- en voedingsmiddelenindustrie. Het werkgebied van Hegelmann’s 4.000 werknemers, 2.000 trucks en 2.000 trailers reikt van de Algarve tot aan de Chinese grens. Het hoofdkantoor staat in Karlsdorf-Neuthard, net boven Stuttgart.

Maximale uptime, hoogste rendement
“Om van onze internationale groeistrategie een succes te maken, vereisen we maximale uptime en het hoogst mogelijke rendement per kilometer. DAF begrijpt dat als geen ander. Onze winstgevendheid is hun doel”, stelt Siegfried Hegelmann, een van de twee eigenaren van het familiebedrijf. “Dát maakt van DAF een ideale partner.”

Chauffeurs zetten DAF op een voetstuk
Hegelmann kocht eerder al ruim 100 trucks van de nieuwste generatie XF. De chauffeurs prijzen het comfort en de ruimte in de cabine en de geweldige rij-eigenschappen van DAF’s topmodel. “Omdat er een groot tekort is aan professionele chauffeurs, speelt dat ook een belangrijke rol in onze keuze om opnieuw voor de DAF XF te kiezen”, aldus Siegfried Hegelmann. 

Ongeëvenaard laag brandstofverbruik
De trucks zijn bovendien uitgerust met Predictive Cruise Control (PCC), Lane Departure Warning System (LDWS), Advanced Emergency Braking System (AEBS) en Adaptive Cruise Control (ACC) waardoor zowel comfort als veiligheid op het hoogste niveau staan. De 355kW/483pk sterke PACCAR MX-13-motor levert een  ongekende souplesse tegen een ongeëvenaard laag brandstofverbruik.