André is partner bij Koopman Cargo

Geplaatst door

(Advertorial) Koopman Cargo zoekt partners. Daarmee bedoelt het bedrijf dat ze eigenrijders zoeken, maar dan met een contract dat wederzijds continuïteit waarborgt. Dat is bijzonder voor charters. Om die reden noemt Koopman Cargo deze eigenrijders dan ook partners. André Hummel uit het Zuid-Limburgse Sint Geertruid is al ruim drie jaar zo’n partner, en met hem praten we bij.

We ontmoeten André in Hoogeveen waar hij moet laden voor een rit naar het Zuiden. Zijn DAF XF480 Space Cab van het laatste model staat voor een witte Koopman-trailer. Ook de DAF is uitgevoerd in de Koopman huisstijl, maar dan wel met André zijn eigen naam op de cabine. André: ,,Wij zijn als partners bij Koopman Cargo zelfstandig ondernemer met een eigen transportvergunning. Het verschil met een charter is dat we als partner duidelijke afspraken hebben met Koopman Cargo. Daarin is de continuïteit geregeld, maar ook de betaling en afspraken over het werk. Koopman Cargo ziet graag dat we met witte trekkers rijden, maar ik heb ervoor gekozen om de Koopman huisstijl uit te dragen. Zie het als een stukje commitment’’.

Eigenrijder

André is oorspronkelijk afkomstig uit het Drentse Beilen maar de liefde bracht hem naar het uiterste zuiden van Limburg. Voor Koopman Cargo was dat geen probleem want ook in Zuid-Nederland is meer dan voldoende werk. André: ,,Ik heb zelf ook een tijd in loondienst gewerkt, maar daarvoor ook wel als eigenrijder. We hadden vroeger thuis ook een transportbedrijf en van daaruit ben ik dan ook opgegroeid tussen het transport. Later heb ik ook wel op de planning gewerkt, maar uiteindelijk zit ik toch het liefste op de auto. Koopman Cargo heeft veel werk in heel Nederland, en dus ook in het zuiden. Dat betekent dat ik vanuit mijn standplaats Roermond gewoon mijn dagelijkse ritten kan doen door heel Nederland, en soms door België en een stukje Duitsland’’.

Gegarandeerd werk

Een bestaan als eigenrijder is vaak onzeker, zo weet ook André. ,,In mijn vorige werk reed ik met kippertrailers voor de bouw en dan was het maar net of er werk voor je was. In de wintermaanden was het dan helemaal rustig en dan moest je maar afwachten of je alles rond kreeg. Het fijne bij Koopman Cargo is dat ik hier gegarandeerd 49 van de 52 weken werk heb, minimaal tien uur per dag en met een regeling voor wachturen en een nachtvergoeding. Waar vind je dat als eigenrijder? Daar komt nog eens bij dat er altijd vlot betaald wordt binnen de afgesproken termijn. Ook dat is iets wat je bij andere bedrijven maar af moet wachten’’.

Sociaal

Koopman Cargo werkt volgens de ‘Vijf Koopman Kernwaarden’ en die staan onder andere voor respectvol omgaan met elkaar en betrouwbaarheid. André Hummel herkent dat in de dagelijkse omgang met de planning: ,,Er wordt altijd op een fatsoenlijke en sociale  wijze gecommuniceerd, ook als het even tegen zit. Verder houden ze altijd rekening met je eigen situatie of wensen. Een doktersbezoekje inplannen halverwege de week? De planning zal er alles aan doen om dat te laten slagen. Zelf heb ik nu aangegeven dat ik graag iedere dinsdag avond graag thuis wil zijn, en ook dat wordt gerespecteerd. Het lijkt zo langzamerhand één grote lofzang maar ik heb het echt naar de zin bij Koopman Cargo’’.

Partners gezocht!

Koopman Cargo zoekt op dit moment partners in Noord-Nederland, Gelderland, Brabant en Limburg. Het bedrijf heeft dagelijks honderden ritten met de eigen schuifzeilopleggers die je door heel Nederland brengen. Koopman Cargo regelt de complete planning en facturatie en zorgt ervoor dat je een boordcomputer in de auto krijgt. Klik hier voor alle informatie!

Iep van der Meer