Nieuws
15-11-2018 | Door Iep van der Meer

Amerongen Transport uit Bunschoten zet een Mercedes-Benz Arocs 8x2 in voor het transport van stenen en sierbestrating. Met name de grote wendbaarheid in combinatie met het hoge laadvermogen was doorslaggevend in de keuze voor de Arocs. Van Amerongen maakte er wat moois van met een fraai gespoten cabine met daklampen, luchthoorns en een Deense lichtbak voor de herkenning.

De Arocs 3740 LENA die Amerongen Transport in gebruik nam is af fabriek geleverd als 8x2/6. De drie gestuurde assen, waarvan de achterste ook hefbaar is, zorgen voor veel wendbaarheid. Dit komt goed van pas bij het leveren van sierbestrating aan particulieren. In woonwijken kan een vrachtwagen snel een trottoir beschadigen bij het manoeuvreren. De Arocs in deze uitvoering heeft een zeer kleine draaicirkel. Bovendien verwezenlijkt de Servotwin besturing met elektronische stuurbekrachtiging ook bij uiterst zware inzet een lichte, precieze besturing. Bij de vierassige Arocs met een voorasbelasting van 9 ton per as behoort de Servotwin besturing tot de standaarduitrusting. Voor extra veiligheid en preciezer manoeuvreren, heeft de Arocs ook een achteruitrijcamera.

Amerongen Transport zet deze nieuwe Arocs in voor de distributie van bouwmaterialen als stenen en sierbestrating aan bedrijven en particulieren. Naast de wendbaarheid in combinatie met het hoge laadvermogen, was ook het brandstofverbruik erg bepalend in de keuze voor de truck. De positieve ervaring met de Actros in het wagenpark, schept veel vertrouwen. De Arocs is geleverd met de ClassicSpace-cabine met 32 cm motortunnel. Hierdoor is de instap voor de chauffeur laag. Achter de cabine is een voor stenen geschikte laadbak met rollerkraan opgebouwd. Naar verwachting gaat de truck ongeveer 65.000 km per jaar rijden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-12-2018
Foto3.jpg

Sitra neemt Amerongen Kamphuis over

Amerongen Kamphuis uit Barneveld is overgenomen door het Belgische Sitra. Amerongen Kamphuis past in de strategie van…
Nieuws
08-03-2017
Kamphuis2.jpg

275e MAN truck voor Kamphuis

Kamphuis Transport uit Barneveld nam onlangs de 275e MAN truck in gebruik. Het is één van de eerste in de Efficientline3'…
Nieuws
28-01-2016
Lang6-1400.jpg

De langste vleugel op transport

Op een parkeerplaats aan de A7 bij Hoorn stond vandaag dit transport te wachten. Met een lengte van 75 meter is het de…