Autonoom trucken met een inbouwsetje

Geplaatst door

Het pas opgerichte Amerikaanse bedrijf Otto, dat onder andere bestaat uit vijftien voormalige medewerkers van Google, heeft een retrofit set ontwikkeld waarmee een gewone bestaande truck is om te bouwen tot een hypermoderne, autonoom rijdende truck. Eerste tests in Nevada zijn bemoedigend.

Otto heeft de nieuwe set met techniek die nodig is voor autonoom rijden, opgebouwd op drie Volvo VN 780 trekkers. Zoals bekend is dat in Amerika een hele bekende verschijning. Wat zo'n set precies kost is nog niet bekend, maar Otto bezweert dat het veel goedkoper is dan een autonome nieuwe truck te laten bouwen.

Otto wil met de autonome truck bewerkstelligen dat enerzijds het verkeer veiliger wordt, en dat chauffeurs niet tot nauwelijks meer hoeven te pauzeren. Op de bekende, lange stukken snelweg in de VS kunnen chauffeurs volgens Otto makkelijk aan hun rust komen, terwijl de truck gewoon doorrijdt. De VS tellen overigens zo'n drie miljoen chauffeurs. Het land kampt met een fiks tekort aan rijdend personeel. 

Bekijk de video links van deze tekst!

Video's