Belgische kilometerheffing alweer duurder

Nieuws
16-06-2017 | Door Tim de Jong

Iets meer dan een jaar verplicht België vrachtwagens tot het betalen van tol. De tarieven gaan omhoog en enkele wegen in Wallonië worden tolplichtig.

Het was een chaos bij de invoering, we herinneren ons smeekbedes van TLN om de boel op orde te krijgen. Mar gezegd moet worden dat na veel gedoe de Belgische kilometerheffing wel redelijk tot goed functioneerde. Vervolgens kwam er ineens een douceurtje voor de nationale transportsector van onze zuiderburen van honderd miljoen euro. Oftewel het geld stroomt binnen er moet toch iemand profiteren. Hoe dan ook, de prijzen stijgen, wat wij op het eerste gezicht kunnen zien, met een halve cent per kilometer. Dat telt razendsnel door natuurlijk.

 

Intussen zien we nog weinig verbetering van het notoir slechte Belgische wegennet. Een ingrijpende verbouwing van het wegennet rond Antwerpen laat nog op zich wachten. Hoe dan ook, neem contact op met je opdrachtgever, de tolverhoging gaat op 1 juli al in.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-03-2017
Belgie-Hazeldonk-MeerLR.jpg

België verdient minder aan trucktol

Kort voor de eerste verjaardag van het Belgische trucktol systeem,blijkt dat er minder wordt verdiend dan België had…
Nieuws
22-08-2017
Belgie-Hazeldonk-MeerLR.jpg

TLN boos op België vanwege tolproblemen

TLN heeft geen goed woord over voor de situatie rond vrachtwagentol in België. Volgens TLN wordt er scherp gehandhaafd,…
Nieuws
02-02-2018
ViapassBe.jpg

Transport in Nood: 'Belgische boetes lopen op'

We begonnen het nieuwe jaar met te melden dat België het tolboetebeleid versoepelt. Er komen meerdere categorieën,…