Berging bulktrailer trein ongeval in Leeuwarden

Geplaatst door

Afgelopen vrijdagavond ging het helemaal fout in Leeuwarden. Een geladen bulktrailer werd finaal doormidden gereden door een trein op het terrein van Friesland Campina. Hoe dat kon gebeuren wordt nog uitgezocht maar de impact was enorm. Desondanks vielen er alleen gewonden, en dat had zomaar heel anders kunnen aflopen.

De trein ramde de met melkpoeder geladen bulktrailer vlak achter de trekker. Door de impact werd de oplegger met chassis en al gescheiden van de trekker. In een enorme stofwolk van melkpoeder kwam de trein een stuk verder tot stilstand. Uiteindelijk bleken er slechts zes licht gewonden, waaronder de machinist en de chauffeur zelf. Hoe dat kan is een raadsel want de trekker is ongeschonden zo te zien. Aan de schotel hangt alleen nog een stukje chassis. 

De berging van de brokstukken en de trein is meteen dezelfde nacht nog uitgevoerd door Mammoet. Je ziet hier de foto's van de ravage, en nee, het sneeuwde niet in Leeuwarden. Wat je ziet is puur de melkpoeder. Inmiddels is het treinverkeer op de lijn Leeuwarden Groningen weer op gang gekomen.