Bijzondere MAN voor Swinkels

Nieuws
11-01-2016 | Door Iep van der Meer

 

Swinkels All-round reiniging in Moergestel heeft een wel hele bijzondere MAN in gebruik genomen. Het lijkt nog het meest op een groene brandweerauto, maar dan voor het reinigen van kippenstallen!

De MAN TGM 15.250 is voorzien van een manschappencabine waardoor een compleet schoonmaakteam mee kan rijden. Dat scheelt zomaar een busje wat normaal extra moest rijden. In de bakwagen met zijn door WVT verlengde wielbasis staan hogedrukreinigers waarmee pluimveestallen in heel Nederland gereinigd en ontsmet worden. De mannen van Swinkels hebben in dat werk een stevige reputatie opgebouwd in de afgelopen jaren.

In de verlengde cabine is ruimte voor zeven inzittenden op officiële zitplaatsen met gekeurde veiligheidsgordels. Achter de lange cabine is een laadbak van 7,5 meter met een laadklep. In de laadruimte zijn acht industriële stoomcleaners ondergebracht voor het reinigingswerk. Peter Swinkels: ‘’Deze truck is volledig self-supporting. Afgezien van water hebben we alles zelf bij ons, inclusief aggregaten voor de stroom. Met meer dan 250 meter aan brandweerslang kunnen we het water zelfs zelf oppompen als dat nodig is.’’ De laadbak met RVS-kisten en laadklep werd gebouwd door Roefs Carrosseriebouw. De hoogte er van is afgestemd op de werkplaats van Swinkels. Daarnaast zorgt die voor een bijzonder gestroomlijnd geheel achter de MAN-cabine. De wielbasis van de MAN-bakwagen werd speciaal voor deze toepassing verlengd door Wierda Voertuig Techniek. De truck is geleverd door MAN Dealer Nederland.

De specialiteit van Swinkels is het reinigen en gecertificeerd ontsmetten van pluimveestallen. Dat is van groot belang om ziektes uit te sluiten. Het werk moet dan ook volgens een strakke planning gebeuren. Jan Swinkels: ‘’Je moet je voorstellen dat tussen het legen en het opnieuw vullen van een stal zo weinig mogelijk improductieve tijd mag zitten. Meteen na het legen moeten we dan ook aan de bak, meestal vroeg in de ochtend. Een dag later kan absoluut niet, want de nieuwe bewoners van zo’n stal zijn dan vaak al onderweg. Wij kunnen ons dan ook beslist geen storingen veroorloven. Alles aan onze apparatuur hebben we dubbel aan boord om eventuele vertraging uit te sluiten. Met onze MAN kan dat natuurlijk niet en we moeten dan ook vertrouwen op de betrouwbaarheid van de truck en het servicenetwerk van MAN.’’ Het tot vier keer behalen van het TÜV-rapport voor de hoogste betrouwbaarheid is een prachtige bevestiging dat Swinkels de juiste keuze heeft gemaakt.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-12-2016
Buko-9-1400.jpg

MAN 10x4-6: Primeur voor BUKO

BUKO Transport heeft met een nieuwe MAN 10x4-6 een regelrechte primeur in huis. Deze nieuwe MAN is namelijk de eerste 47-tonner…
Nieuws
26-01-2018
IEP_1026-1400.jpg

Jubileum MAN voor Westdijk

De transportdivisie van Westdijk Transport in Alphen aan de Rijn heeft de eerste van twee nieuwe MAN vijfassers in gebruik genomen.…
Nieuws
23-07-2019
800_vanvelsen5-901469.jpg

MAN 10x4 voor Van Velsen Transport

Betontransportspecialist A. van Velsen Transport B.V. uit Stompwijk heeft onlangs zijn eerste MAN in gebruik genomen.…