Bijzondere Scania R Topline Crewcab bij Vaex

Geplaatst door

Bij VAEX Truck Trading staat een wel heel bijzondere Scania. De Scania R730 6x2 trekker met sleepas is namelijk voorzien van een R Topline Crewcab cabine. Dat is een wel heel opmerkelijke constructie met een mysterieus verhaal.

De cabine van de Scania werd gebouwd bij Laxa, de officiële ombouwer van Scania. Ook de Longline versies, de Crewcabs en alle andere Scania cabines met aanpassingen komen daar vandaan. Waarom deze cabine ooit gebouwd werd, en voor wie proberen we uit te zoeken. VAEX kreeg de kans om de unieke cabine te kopen in Zweden, zonder chassis maar brandnieuw en ongebruikt. Vervolgens is er een nieuwe Scania R730 besteld met een passend 6x2 chassis waar de originele cabine vanaf is gehaald. Die staat nu in de hoek bij VAEX.

De truck was al verkocht maar bij nader inzien besloot de koper hem weer in te leveren, want hij wist niet zo goed wat hij er mee aan moest. VAEX gaat de cabine nu zelf aanpassen en klaarmaken tot iets heel bijzonders. In samenwerking met BUFFL wordt het interieur aangepakt, en ook aan de buitenkant wordt de cabine aangepast. VAEX wil wel de extra deuren behouden, want die maken dit tot een unieke truck. We houden je op de hoogte van de vorderingen, want het wordt wel iets heel bijzonders.