Boekweit: Ingetogen showen met een Scania R450

Nieuws
16-12-2016 | Door Tim de Jong

Eigen rijder Richard Boekweit heeft zijn Scania R500 V8 ingeruild voor een zes cilinder SCR Only R450. Nog niet het nieuwe type, maar wel met uitstraling.

Boekweit is gespecialiseerd in het vervoer van rollen papier voor rotatiedrukkerijen in de hele Benelux. Papier is zwaar en de rollen kunnen nogal van afmeting verschillen. Bij de aanschaf van nieuwe trekker ging Boekweit niet over één nacht ijs. Hij testte trucks van verschillende merken, maar kwam toch weer op een nieuwe Scania uit. Daarbij gaf de zescilinder 450 pk SCR-only motor de doorslag.

Ook het feit dat de elektronica van de Scania heel goed communiceert met zijn anderhalf jaar oude Krone oplegger was belangrijk. “Ik kan nu met één druk op de knop de aslast van elke as afzonderlijk en de totale aslast heel nauwkeurig controleren,” vertelt Richard. De uitgebreide elektronica op de trailer maakt het ook mogelijk de gewichtsverdeling over de assen te optimaliseren. “Daar zorgt het Wabco Optiload/Optiturn systeem voor. Daarmee draait de hele combinatie ook een halve meter korter en kan ik, door de luchtbalgen anders in te stellen, voorkomen dat de trekas overbelast raakt bij deelladingen. Daardoor heb ik geen derde as meer nodig op de trekker en dat is behalve zuiniger natuurlijk ook heel praktisch.”

Boekweit ging voor een deftige uitstraling. Daartoe werd de trekker in Nederland opnieuw gespoten in de vier huiskleuren van Boekweit. Waarbij het antraciet gemengd werd met glitter. “Dat zie je alleen van heel dichtbij of als er kunstlicht op staat,” glimt Richard. “Maar ik vind dat wel super chique! De zij-afscherming is standaard van Scania, maar daar hebben we een extra accent aangegeven met aan de onderkant een lichtbalk met oranje zijmarkeringslampen. Samen met de langere zonneklep en de Alcoa Durabright lichtmetalen velgen heb ik zo een showauto, maar dan heel ingetogen.”

Die velgen helpen ook het eigen gewicht te verminderen. “De combinatie komt nu op 15 ton. Dat is maar liefst 1.200 kilo lichter dan de vorige,” aldus Richard. “In de praktijk is dat vaak net het verschil tussen een rol papier extra meekrijgen of hem moeten laten staan. Dus dat scheelt gewoon inkomsten.” 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-04-2016
Van_der_Stelt_1LR.jpg

Scania's R450 vol extra's voor Van der Stelt

Van der Stelt uit Giessen (Noord-Brabant) heeft de afgelopen twee jaar fors geïnvesteerd in nieuw materieel.…
Nieuws
14-02-2020
Scania_fuel_fighter.jpg

Scania wil bewijzen de zuinigste te zijn

Scania komt een bijzonder actiemodel: de Scania Fuel Fighter. De basis van dit actiemodel wordt gevormd door een…
Nieuws
31-10-2017
Nox-Katalysator-AdBlue.jpg

Nieuwe katalysator: Straks geen AdBlue meer nodig?

Een nieuw type katalysator kan volgens berichten in Duitse vakmedia zonder de hulp van AdBlue NOx afbouwen.…