Bolt zet de kerstboom op in Drachten

Nieuws
07-12-2017 | Door Iep van der Meer

Iedere zichzelf respecterende plaats in Nederland heeft een flinke kerstboom op het plein staan in deze tijd van het jaar. Zo ook in Drachten, hoofdplaats van de gemeente Smallingerland. De familie Keegstra uit Rottevalle leverde de boom, Bolt Jachttransport verzorgde de logistiek en de plaatsing op de rotonde in Drachten.

Bolt Jachttransport is gespecialiseerd in het vervoer van allerlei boten en jachten door heel Europa, maar ook voor een flinke kerstboom draaien ze hun hand niet om. In samenwerking met de boomverzorgers van de Gemeente Smallingerland werd de boom geveld, vervoerd en keurig op zijn plek gezet op de rotonde in het centrum van Drachten. Daarbij was een eervolle rol weggelegd voor de unieke Scania 143 420 8x2 trekker met zijn zware Fassi autolaadkraan. Deze Scania werd in 1997 nieuw aangeschaft door Bolt en wordt nog steeds gebruikt. Met slechts 5 ton op de klok kan deze stoere Zweed nog wel twintig jaar mee. De truck werd gebruikt om de boom te laden en te lossen, en om hem op zijn plaats te zetten op de rotonde. De Scania R400 die de boom vervoerde is zoals je ziet een ex- Jo van Beek trekker. (En idd geen ex Heebink, dank voor de tips Daan Soetendal en Andries Norder!)

Mooi werk mannen, en laat de kerst nu maar komen in Drachten!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-02-2018
boat_6.jpg

Boten op wielen in Leeuwarden

De afgelopen dagen werd in Leeuwarden de tentoonstelling 'Boot Holland 2018' gehouden. Onze eigen Alex Miedema is nooit zo…
Nieuws
12-06-2020
JatraTatra_3-1400.jpg

een Tatra voor jubilerend Jatra!

Jatra uit het Friese Drachten viert dit jaar het vijftig jarig bestaan. Uitgerekend in dit jubileumjaar verschijnt er…
Nieuws
03-01-2019
forestry.jpg

Scania: Een halve eeuw V8 motoren

Scania viert dit jaar het vijftig jarige bestaan van de V8 motoren. De eerste Scania V8 ooit was een LBT140, een truck…