Bond sleept Van der Aart voor rechter

Nieuws
11-03-2016 | Door Tim de Jong

De directeur van het failliet verklaarde transportbedrijf Van der Aart, moet zich verantwoorden voor de rechter. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De rechtbank heeft de hele 7e juli voor de zitting uitgetrokken. Van der Aart liet zogenaamde eigen rijders voor zich werken, maar die beschikten niet over de vereiste transportvergunning. Van der Aart huurde truck en chauffeur in en meer niet. 

In 2013 constateerde de Inspectie dat Van der Aart de regels overtrad. Na enkele rechtszaken oordeelde het College van Beroep voor het bedrijfsleven dat het businessmodel van Van der Aart onrechtmatig was. Vorig jaar mei vroeg van der Aart faillissement aan. 

Volgens het FNV, geciteerd door het Dagblad van het Noorden, gaan de praktijken die eerder verboden waren, nog gewoon door. Dit impliceert dat van der Aart de chauffeurs ernstig tekort heeft gedaan. Komende zomer weten we of dat inderdaad ook zo is. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-02-2017
Brinkman.png

FNV wint rechtszaak tegen Brinkman

De Rechtbank Assen heeft in een uitspraak van vandaag korte metten gemaakt met een schijnconstructie van IKEA transporteur…
Nieuws
08-02-2016
AB11400.jpg

AB Agri: Nederlands CAO-loon voor Poolse chauffeurs

AB Agri, het nieuw gevormde bedrijf dat bestaat uit  AB Texel, Butter Group en A-Ware, heeft met FNV…
Nieuws
11-09-2017
Brinkman_Trans_Holland_LR.jpg

Brinkman Trans in gesprek met bonden

Het veelbesproken transportbedrijf Brinkman Trans Holland uit Emmen is in opnieuw in gesprek met de bonden. Juriste…