Bosch: 'smartphone wordt je nieuwe contactsleutel'

Nieuws
10-09-2018 | Door Tim de Jong

Toeleverancier Bosch wil de contactsleutel overbodig maken, zodat niemand die meer kan verliezen, en niemand die meer kan stelen. Bosch heeft ook nagedacht over lege accu's in voertuigen en in smartphones.

Bosch heeft een app ontworpen die chauffeurs en wagenparkbeheerders alsmede bijvoorbeeld monteurs op hun smartphone zetten. Daarop worden trucks toebedeeld. Die toebedeling is weer een onderdeel van de planning. Zodra chauffeur X rit Y moet gaan maken, krijgt hij de juiste truck toebedeelt in de app. Zodra de planning verandert, krijgt de chauffeur weer de toegang tot een andere truck in zijn app.

Wanneer de batterij van de smartphone leeg raakt, of de chauffeur verliest zijn smartphone, dan kunnen truck en smartphone toch met elkaar in contact blijven via het zogeheten Near Field Communication (NFC), waarmee over korte afstand toch elektronisch contact mogelijk blijft. Bij verlies of diefstal van de smartphone, kan de digitale sleutel simpelweg gedeactiveerd worden.  Wanneer vervolgens de wagenparkbeheerder een andere chauffeur op de betrffende truck inplant, kan deze weer verder rijden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
23-01-2017
smartphone_in_de_auto.jpg

Wil jij een Safedrivepod op je smartphone?

Het aantal verkeersongevallen door het gebruik van smartphone is de laatste tijd flink toegenomen. Dat is naar…
Nieuws
14-08-2019
IEP_0466-1400.jpg

Duitse politie filmt chauffeurs in omgeving Oldenburg

De Duitse politie filmt chauffeurs vanuit een rijdende busjes. Daarbij is een GoPro camera op het…
Nieuws
22-03-2018
ladingdiefstal.jpg

Meeste (lading)diefstal in regio Venlo

Er is sprake van een geringe toename van het aantal ladingdiefstallen. Wetenswaardig is dat de regio Venlo en dan…