Britten bewijzen: handhaven helpt

Nieuws
10-04-2018 | Door Tim de Jong

De Britse inspectie meldt dat het aantal fraudegevallen met tachografen en het aantal overtredingen van rij- en rusttijden dalende is, sinds de instantie intensiever is gaan controleren. In de periode 2016-2017 zegt de Britse inspectie zo'n 90.000 chauffeurs te hebben gecontroleerd. Hoeveel dit meer is dan voorheen meldt het bericht niet.

Maar opvallend is dat intensiever controleren ertoe leidt da er een lager percentage overtreders is vastgesteld. Toen de Britse inspectie de controles begon te intensiveren, was 7,3% van de gecontroleerde chauffeurs in de fout. Nu is dat percentage afgenomen tot 5,1%. De Britten zijn niet beroerd om uit te splitsen hoe de buitenlanders het doen. Eigenlijk iets slechter, van de gecontroleerde buitenlandse chauffeurs op de Britse wegen is 5,9% in de fout gegaan.

De Britten zijn er kien op, om oververmoeidheid zoveel mogelijk te voorkomen. Ze stellen dat dodelijke ongevallen met trucks twee keer zo vaak voor komen als met auto's. De inspecteurs vinden de cijfers van het aantal overtredingen mede daarom nog steeds veel te hoog. Om die reden wordt sinds begin maart met een strenger boetesysteem gewerkt, waarbij je maximaal 300 pond kwijt bent.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-02-2018
Actros-Brits.jpg

Britten controleren met witte Actros

In Engeland heeft de politie drie witte, onopvallende Mercedes Actros trekkers aangeschaft. Daarmee wil men handhaven…
Nieuws
06-09-2019
Inspectie4.jpg

ILT op zoek naar 150 nieuwe inspecteurs

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft op korte termijn 150 nieuwe inspecteurs nodig, meldt de instantie…
Nieuws
17-03-2016
autoroute-france.jpg

TLN: 'Franse politie zit echt fout'

Volgens TLN zit de Franse politie echt fout met het beboeten van Nederlandse dubbele bemanningen die na 4,5 uur rijden,…