Britten starten test met 48 ton GVW

Nieuws
11-11-2020 | Door Tim de Jong

Het gaat om intermodaal transport, maar toch: na de Duitsers, overwegen nu ook de Britten om het GVW te verhogen. Trucks die deel uitmaken van een rit waar ook trein en of schip (niet de veerboot) aan te pas komen, mogen 48 ton wegen. Nu is nog 44 ton als algemene limiet toegestaan.

Helemaal verrassend is de actie van de Britten niet. Al acht jaar rijden de Britten officieel in een praktijkproef met langere trailers, tot een lengte van 15,65m. Gebleken is dat hier een serieus te nemen voordeel te behalen is wat betreft productiviteit, brandstofverbruik en daarmee CO2-uitstoot. Alle reden dus om nu ook het toegestaan gewicht maar eens te verhogen. De RHA, de Britse variant van TLN, reageert opgetogen. “Het ligt voor de hand dat het veilig verhogen van het GVW leidt tot minder voertuigbewegingen. De hele logistieke keten wordt er efficiënter door”, aldus de RHA. Bekeken wordt nu hoe een en ander van start kan gaan en wanneer precies.

Op de foto een langere trailer, gebouwd door een lokale constructeur. De bedoeling is dat de langere trailer bij de Britten bij wet wordt toegestaan, aldus de RHA. Onlangs bleek, dat ook de Duitsers het toegestaan willen verhogen van 40 naar 44 ton GVW, maar dan voor alle vrachtverkeer. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-07-2016
eurotunnel-truck.jpg

Grote parkeerplaats gepland aan Britse kant Kanaaltunnel

De Britten willen af van de files op de M20. Daarom komt er volgend jaar al een grote parkeerplaats…
Nieuws
17-04-2018
Vosa_LR.jpg

Britse inspectie betrapt bijna 400 AdBlue fraudeurs

Van de 10.000 trucks die de Britse inspectie, de DVSA, de afgelopen tijd heeft gecontroleerd, werd…
Nieuws
15-04-2024
Collett & Sons - Biggleswade Substation 7

Collett vervoert twee transformatoren van 178 ton

Een spectaculair zwaartransport in Groot-Brittannië, waar Collett & Sons Ltd twee enorme transformatoren…