Chauffeurs kunnen pakketten kiezen bij MAN

Nieuws
04-03-2019 | Door Tim de Jong

MAN introduceert Easy Driver-pakketten voor de TGX en TGS trekkers en bakwagens. Er is volgens de fabrikant een Easy Driver-pakket voor elke smaak en toepassing. De pakketten hebben twee punten met elkaar gemeen: ze bieden veel extra’s tegen een 'scherpe' prijs en MAN Connected Services zijn altijd inbegrepen.

Met elk Easy Driver-pakket blijven chauffeurs van een TGX of TGS goed verbonden. MAN Connected Services zijn namelijk een vast onderdeel. Inbegrepen zijn positiebepaling en rijstijlanalyse (MAN Essentials), proactief onderhoudsmanagement (MAN Service Care) en de DriversApp waarmee chauffeur en wagenparkbeheerder met elkaar in verbinding staan.

Commander Lion-pakket

Chauffeurs die voor maximale luxe willen gaan, kiezen voor het Commander Lion-pakket. Dit uitgebreide pakket omvat ondermeer het Comfortpakket (comfort chauffeursstoel, elektrisch bediende/verwarmde buitenspiegels, airco, zonnerollo, koelkast onder het bed, standkachel), het Licht & Zicht pakket (LED dagrijverlichting, LED-achterlichten, werklampen, grootlichtassistent en regensensor) en LED toplichten. Ook inbegrepen: het MAN Media-pakket professioneel (met onder meer een navigatiesysteem en MAN soundsystem) en Ambiente-verlichting inclusief een leeslamp voor de chauffeur.

Er is ook een speciaal Commander Lion-pakket voor bouwvoertuigen met veel van de hierboven genoemde elementen (Licht & zichtpakket, MAN Media pakket professioneel) en daarnaast de comfort chauffeursstoel, bouwopstap, handgreep cabine en een steenslagscherm.

Interieurpakket

Met het interieurpakket zet MAN speciale accenten met ecolederen bekleding van stoelen, stuur, deurbekleding en armsteunen. Het exterieur krijgt het chroompakket voor de grille mee.

Voor de veiligheid: Safety-pakket Basic en Licht-pakket. Omdat veiligheid onderweg altijd prioriteit heeft, is er het Safety-pakket Basic met Adaptive Cruise Control (ACC), Stop & Go, noodremsignaal, ETA automatische zekeringen en een brandblusser (2 kg). Het Licht-pakket verhoogt volgens MAN de veiligheid met LED dagrijverlichting, rode en witte dagverlichting en ambient lights.

Media Sound-pakket

In het Media Sound-pakket komt een navigatiesysteem voor West-Europa met geïntegreerd 7-inch display samen met de indrukwekkende geluidskwaliteit van het MAN Sound System. Ook in zaken als Bluetooth, videofunctie en USB/AUX-aansluitingen in het dashboard is voorzien.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-05-2019
Cabtest_2019_1.jpg

Vijf superluxe cabine's vergeleken

In het nieuwe BIGtruck Online Magazine kun je een vergelijk lezen tussen vijf superluxe cabine's. We hebben van de gelegenheid…
Nieuws
25-06-2019
Dometic1LR_1.jpg

CNV: 'Slapen in snikhete cabine is vragen om ongelukken'

Vrachtwagens moeten standaard worden uitgerust met een standairco. Chauffeurs die onderweg moeten…
Nieuws
27-02-2020
Volvo_FM_1_LR.jpg

Cabines en interieurs ingrijpend vernieuwd van Volvo FM, FH en FMX

Volvo kondigt ingrijpend gewijzigde zware truckseries aan die later dit jaar de markt…