Chauffeurs verrast met BIGtruck kerstpakket

Nieuws
25-12-2020 | Door Iep van der Meer

Terwijl iedereen gezellig, op gepaste afstand kerst aan het vieren is staan er duizenden vrachtwagenchauffeurs in Europa te wachten tot ze verder kunnen. De meesten komen uit het Oostblok maar er zijn ook Nederlandse chauffeurs onderweg met de kerst. BIGtruck besloot een rondje Nederland te maken om de chauffeurs een kerstpakketje aan te kunnen bieden.

Nederlandse chauffeurs die rijden voor de supermarkt distributie, in het melktransport of, zoals Arnold Plakken in de distributie van brandstoffen hadden vandaag gewoon een werkdag. We treffen Arnold op een parking aan de A28 waar hij even een pauze maakt. ,,Ik vind het niet zo erg hoor, bij ons werk je of met kerst of met oud en nieuw. Het belangrijkste is dat ik vanavond gewoon weer thuis ben, en dat geldt niet voor de buitenlandse collega’s die hier staan. Ik weet wat het is. Ik reed ooit met groenten naar Berlijn waar ik op oudejaarsdag moest lossen. Het resultaat was dat ik de hele nieuwjaarsdag stond te wachten om een dag later pas retour te kunnen laden. Dat is knap waardeloos, en als ik deze jongens dan zie dan weet ik precies wat dat inhoud. Het verschil is alleen dat zij nu vier dagen stil staan op de parking’’. Arnold neemt zijn pakketje in ontvangst en hij stelt onze actie bijzonder op prijs.

Een stukje verderop staan Michael en John uit Polen. Zij rijden samen en ze kwamen vanmorgen, dus eerste kerstdag van de boot af in Duinkerken. ,,We hebben vanaf maandag op Manston Airport gestaan met duizenden andere trucks. Wat daar gebeurde is echt schandalig. Geen sanitair, geen levensmiddelen en zelfs geen flesje water. We mochten niet eens van de parking af om ergens wat te kopen. We hebben via de Poolse gemeenschap in Engeland wat levensmiddelen gekregen en dat was ook hard nodig. Van de Britse autoriteiten kregen we niks. Die deden domweg het hek op slot’’ aldus Michael. De mannen kregen op het vliegveld in de cabine hun corona test waarna ze zo gelukkig waren om een plekje aan boord van de DFDS ferry te krijgen. ,,Wij reden echt als eerste die boot af in Duinkerken en dat was fantastisch, maar helaas te laat om thuis kerst te vieren’’. De mannen zijn blij verrast met het kerstpakketje van BIGtruck en zoals bij alle collega’s bracht onze geste een glimlach op het gezicht die ondanks het mondkapje goed zichtbaar was.

In totaal brachten we enkele tientallen pakketjes met levensmiddelen rond met daarin ook de nodige BIGtruck goodies waaronder een originele BIGtruckshop kerstmuts. En natuurlijk is dat een druppel op een gloeiende plaat maar het is wel even een hart onder de riem. Want hoe je het ook wendt of keert, die mannen zijn ook gewoon voor een boterham en een betere toekomst onderweg, en zonder al die witte platen komt de Europese economie krakend tot stilstand.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-12-2018
Santa_Willem.jpg0001.jpg

Fijne kerstdagen!

BIGtruck wenst iedereen een hele fijne kerst! Zo'n jaar is om voor je het weet en inmiddels is dit al de vijfde kerst die we vieren als…
Nieuws
22-12-2020
131920380_143255407372554_8098563967073821274_n_1.jpg

Lieke viert kerst op een Britse parking

Tussen de duizenden trucks die gestrand zijn in Engeland staat ook de jonge ladytrucker Lieke van der Velden. Ze…
Nieuws
25-12-2019
80047036_3170748379732523_8219814505366945792_o.jpg

Mooier dan een kerst line-up!

Op Facebook staan heel veel foto's van kerst line-ups. Rijen trucks, keurig gewassen in het gelid opgesteld tijdens de kerstdagen.…