CNV wil radicaal andere CAO

Geplaatst door

De CAO voor de 150.000 werknemers in het beroepsgoederenvervoer gaat wat CNV Vakmensen betreft grondig op de schop. “We willen graag een moderne cao. En om de werkgevers daarbij een handje te helpen, hebben we de oude ‘retro-cao’ alvast op een aantal belangrijke punten herschreven”, zegt CNV-onderhandelaar Tjitze van Rijssel.

CNV Vakmensen heeft de herschreven versie vandaag aangeboden aan de werkgeversdelegaties (TLN en VVT), als aftrap voor de cao-onderhandelingen die later dit jaar starten. De huidige cao – die vanwege de coronacrisis simpelweg met een jaar was verlengd – loopt eind dit jaar af.

Niet stilstaan

“We staan nu een jaar stil, de coronacrisis mag geen rem zijn om de cao te moderniseren”, vindt Van Rijssel. “Met stilstand komen we niet verder. Als er één sector is die dat zou moeten begrijpen, dan is dat toch wel de transportsector. Daarom moedigen we de werkgevers aan om met ons mee te gaan in die modernisering. Daarmee doen we recht aan al die mensen die in een cruciale sector werken én maken we het beroep ook aantrekkelijk voor nieuwe instromers, ook voor vrouwen.”

Betere balans

De CNV-versie van de cao bevat onder meer wijzigingen die werknemers helpen om een betere balans te krijgen tussen werk en privé. “Dat is echt nodig. Simpelweg omdat werknemers die nieuw in de sector beginnen er niet over piekeren om 24/7 op afroep voor de werkgever beschikbaar te zijn”, zegt Van Rijssel.

Cao-overleg

Andere onderwerpen die CNV Vakmensen tijdens het CAO-traject met de werkgevers wil bespreken zijn:

  • betere beloning
  • duurzame inzetbaarheid, zodat werknemers fit en vitaal het einde van hun loopbaan kunnen halen
  • mogelijkheden om eerder te kunnen stoppen met werken

Het CNV zegt het nog te vroeg te vinden voor een concrete looneis op dit moment. “Wij hebben geen percentage genoemd voor de loonstijging. Deels zal dat afhankelijk zijn van de andere resultaten bij de cao onderhandelingen. Het beeld in de deelsectoren is divers. Bij de bevoorrading van supermarkten is het erg druk, bij de horeca toelevering missen de bedrijven vaak nog meer dan 30% omzet. Bij e-commerce is het hartstikke druk en is de omzet enorm gestegen.”