Code 95 bij Volvo: Zinvolle dagbesteding

Nieuws
19-10-2018 | Door Iep van der Meer

Ook als journalist ontkom je niet aan de Code 95 verplichting. Teminste, als je niet wilt uitsluiten dat je ook nog eens echt met lading onderweg kunt. Dat betekent dus af en toe het klasje in en een verplicht rondje rijden onder toezicht. BIGtruck deed het bij Volvo en leerde onverwacht veel die dag!

En we geven het meteen ruiterlijk toe, veel van die Code 95 klasjes zijn een soort van verplicht nummer waarbij je aanwezig moet zijn om de punten op je rijbewijs bijgeschreven te krijgen. Je kunt zo'n dag echter ook heel zinvol besteden zoals wij dat deden bij Volvo. We reden onder leiding van driver trainer Ronald Meupelenberg en hij wist ons als oude rotten in het vak nog heel wat leuke en handige tips mee te geven. Ronald heeft een ware studie gemaakt van verkeerslicht installaties en daar kun je veel van leren. In negen van de tien gevallen kun je voorspellen of gasgeven nog wel zinvol is, of dat je al kunt beginnen met uitrollen. Dit soort tips en tricks maken het verschil, want we wisten er tijdens het rondje na de lunch toch weer een aantal druppels uit te knijpen!

Een aanrader dus, zo'n specifieke Code 95 van je eigen truckmerk. Je leert namelijk niet alleen de truck en de systemen aan boord beter kennen, je steekt ook nog wat op van het verkeer. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor het verhaal!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-01-2019
Volvo_FM_LNG_St_van_den_Brink1LR.jpg

Veertien Volvo LNG-trucks voor St van den Brink

St van den Brink uit Ermelo voegt veertien Volvo LNG-trucks toe aan de vloot. De levering komt tot stand…
Nieuws
19-06-2018
T2018_0242.jpg

Speciale jubileumversie van Volvo FH

Om de introductie van de Volvo FH in 1993 – een kwart eeuw geleden – te vieren, brengt Volvo Trucks de Volvo FH 25…
Nieuws
06-10-2020
nieuwe-volvo-fm-wesseling-logistics.jpg

Elf nieuwe Volvo trucks voor Wesseling Logistics

Wesseling Logistics & Warehousing uit Sassenheim heeft onlangs negen nieuwe Volvo’s FM aangeschaft.…