Coldservice Veghel neemt Nico van Dalen over

Nieuws
10-08-2018 | Door Tim de Jong

Het jonge nog Coldservice Veghel, opgericht in 2013, is een logistieke dienstverlener op het gebied van koelen, invriezen, verpakken, opslaan en vervoeren van temperatuurgevoelige producten. Tot haar klanten mag Coldservice onder andere Friesland Campina, Aviko en vele andere bekende voedselproducenten rekenen. Om aan de toenemende vraag van klanten te voldoen, heeft zij haar capaciteit de afgelopen jaren stevig uitgebreid. Met de overname van een locatie in Waalwijk in juni 2017 en de recente uitbreiding van de locatie in Veghel biedt Coldservice momenteel plaats aan ruim 80.000 pallets verdeeld over diverse locaties, en diverse temperaturen.

Met de overname van Van Dalen Koel- en Vriestransport groeien ook de logistieke activiteiten mee, schrijft Coldservice, dat beschikt over 100 logistieke medewerkers en 45 vrachtwagens en 60 opleggers met geavanceerde koeltechniek, om zo nog beter aan te kunnen sluiten op de groeiende vraag vanuit klanten naar een complete logistieke oplossing. Zo heeft Coldservice zich sinds oprichting naar eigen zeggen weten te ontwikkelen tot een toonaangevende speler in de koel- en vriessector met de ambitie om deze positie verder uit te breiden.

Voormalig eigenaar Nico van Dalen, die toetreedt als aandeelhouder van Coldservice als onderdeel van deze transactie, zal de leiding nemen over de transportactiviteiten. Zijn jarenlange logistieke ervaring zal Coldservice helpen de logistieke wensen van haar klanten optimaal te vervullen, met de flexibiliteit en kwaliteit zoals de klanten van Coldservice en Van Dalen Koel- en Vriestransport gewend zijn. “Groot worden doe je niet alleen, maar met partners”, aldus Nico van Dalen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2016
HZ_Logistics.jpg

HZ Logistics neemt meerderheidbelang in Mooy Beheer

Koelvervoerder H.Z. Logistics B.V. uit De Lier neemt per direct een meerderheidsbelang in branchegenoot…
Nieuws
24-11-2016
tab-noorwegen.jpg

Van Duijn neemt Tanke Transport over

Op 1 januari 2017 is Van Duijn de nieuwe eigenaar van Tanke Transport uit Poeldijk. ''Dit past in de strategie van…
Nieuws
18-01-2017
Vanderlee3.jpg

Van der Lee overgenomen door Vervaeke

Transportbedrijf Vervaeke, naar eigen zeggen Belgische marktleider in tanktransport binnen de chemische-en petroleumsector,…