Compleet spiegelloze Actros voor Jelle Kuyvenhoven

Nieuws
21-07-2019 | Door Iep van der Meer

Mercedes-Benz dealer Maasdijk heeft de eerste nieuwe Actros afgeleverd die ingezet gaat worden als LZV. De spiegelloze Actros werd besteld door Jelle Kuyvenhoven uit De Lier en hij wordt ingezet voor het vervoer van geconditioneerde lading.

De Mercedes-Benz Actros is van het type 1863 LS en daarmee heeft Jelle dus maar liefst 630 pk onder de cabine staan. Dat zou voldoende moeten zijn voor de LZV toepassing zoals hij die inzet. De trekker is volledig luchtgeveerd, voorzien van mirrorcams, een schuifschotel en alle opties uit het Mercedes boekje. Zo is de truck voorzien van Active Drive Assist waardoor hij het eigenlijk al zelf kan. Helaas mag dat nog niet en moet Jelle zelf de handen aan het stuur houden.

Bijzonder is dat de truck voorzien is van het Orlaco Cornereye systeem. Daardoor is deze Actros helemaal zonder spiegels uitgevoerd. Verder is er een verlaagde- en verlengde zonneklep aangebracht voor de GigaSpace cabine. Dat moet ook wel, want als je die grote frontspiegel er af haalt dan ontbreekt er een stuk zonneklep.

De trekker is opvallend fraaie en smaakvol in de striping gezet en in combinatie met de oplegger en de wipkar is het een bijzonder indrukwekkend span geworden!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-09-2018
DAF_zonder_spiegels1.jpg

DAF zonder spiegels op de IAA

Voor wie al onder de indruk was van de Actros met Mirrorcam systeem: op de IAA stond ook een DAF XF zonder spiegels, op de…
Nieuws
02-10-2018
IEP_0419-1400_1.jpg

Nieuwe comfortabele opties bij MAN

MAN levert het topmodel, de TGX XXL voortaan met een aantal fraaie nieuwe opties. Zo is er een nieuwe kastenwand met…
Nieuws
17-10-2018
headerbeeld.png

RDW keurt CornerEye goed voor MAN

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft CornerEye gehomologeerd voor de MAN's TGS en TGX. CornerEye is een camerasysteem…