Compleet spiegelloze Actros voor Jelle Kuyvenhoven

Geplaatst door

Mercedes-Benz dealer Maasdijk heeft de eerste nieuwe Actros afgeleverd die ingezet gaat worden als LZV. De spiegelloze Actros werd besteld door Jelle Kuyvenhoven uit De Lier en hij wordt ingezet voor het vervoer van geconditioneerde lading.

De Mercedes-Benz Actros is van het type 1863 LS en daarmee heeft Jelle dus maar liefst 630 pk onder de cabine staan. Dat zou voldoende moeten zijn voor de LZV toepassing zoals hij die inzet. De trekker is volledig luchtgeveerd, voorzien van mirrorcams, een schuifschotel en alle opties uit het Mercedes boekje. Zo is de truck voorzien van Active Drive Assist waardoor hij het eigenlijk al zelf kan. Helaas mag dat nog niet en moet Jelle zelf de handen aan het stuur houden.

Bijzonder is dat de truck voorzien is van het Orlaco Cornereye systeem. Daardoor is deze Actros helemaal zonder spiegels uitgevoerd. Verder is er een verlaagde- en verlengde zonneklep aangebracht voor de GigaSpace cabine. Dat moet ook wel, want als je die grote frontspiegel er af haalt dan ontbreekt er een stuk zonneklep.

De trekker is opvallend fraaie en smaakvol in de striping gezet en in combinatie met de oplegger en de wipkar is het een bijzonder indrukwekkend span geworden!