Cornelissen leidt chauffeurs op met showtruck

Nieuws
31-10-2017 | Door Tim de Jong

Bij Cornelissen in Nijmegen komt een opvallende nieuwe DAF XF de weg op. Het is een manier om Cornelissen aantrekkelijker te maken voor nieuwe chauffeurs, waar het bedrijf er nog veel van kan gebruiken.

De nieuwe Academy truck, de DAF XF450FT Super Space Cab, is voorzien van de nieuwe Traxon versnellingsbak en MX-11 450 pk motor in combinatie met de MX-Engine brake. De truck is tevens voorzien van een LZV-keuring, waardoor hij ook geschikt is om in te zetten als LZV combinatie. De cabine is uitgerust met dubbele bediening en extra zitplaatsen. De truck is opgebouwd bij Garage Verspui uit Hoornaar met diverse extra’s, waaronder een lange zonneklep, een onderspoiler en extra verlichting. Garage Verspui is tevens verantwoordelijk voor het ontwerp en het spuitwerk van deze speciale, opvallende DAF XF.

“Door zelf op te leiden, kan Cornelissen Transport in een uitdagende arbeidsmarkt, kandidaten selecteren, opleiden en perspectief bieden. Wij zijn trots op onze betrokken en gekwalificeerde chauffeurs met een kwaliteit die bij ons en onze klanten past. Daarmee maken we samen het verschil”, aldus Cees Sluijter, erkend CBR instructeur en bevoegd LZV opleider.

Naast de eigen Code 95 opleidingen verzorgt de Cornelissen Academy diverse trainingen voor haar chauffeurs. Zo leren zij veiliger te rijden, slimmere technieken en inzichten om brandstof te besparen en wordt uitleg gegeven over schade en stresspreventie. Het zijn maatwerk trainingen, individueel samengesteld en afgestemd op de dagelijkse praktijk van de chauffeurs.

Cornelissen Transport, onderdeel van de Cornelissen Groep, verzorgt voor verschillende grote retailers de winkeldistributie in de Benelux, en vanuit Nijmegen wordt het groupage retail netwerk uitgevoerd. Cornelissen Transport heeft standplaatsen in Nijmegen, Tilburg, Geldermalsen, Nieuwegein, Den Bosch, Ede, Echt, Heteren en Zwolle.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-02-2017
Rijbewijs-Code95LR.jpg

EU wil Code 95 moderniseren

Nu ongeveer alle truck- en buschauffeurs in de EU de afgelopen zeven jaar minimaal 35 uur nascholing hebben gevolgd, wil de…
Nieuws
07-12-2018
Code_95_nascholing.jpg

CBR verscherpt eisen aan Code 95

Rijbewijsinstantie CBR wil de eisen aan de verplichte nascholing Code 95 voor beroepschauffeurs verscherpen. Volgens het…
Nieuws
18-10-2016
koopman-cargo-trailer.jpg

Koopman gaat chauffeurs opleiden

Koopman Logistics Group uit Noordhorn is met zeven studenten van het Noorderpoort College in Groningen een chauffeursvakschool…