Coronavirus: Er wordt nog op Italië gereden

Nieuws
04-03-2020 | Door Tim de Jong

Ondanks dat er twee regio’s min of meer van de buitenwereld zijn afgesloten, rijden er nog steeds Nederlandse trucks van en naar Italië. Bijvoorbeeld De Waard Transport uit Noord Scharwoude, dat zelfs een vestiging in het noorden van Italië heeft.

Vandaag publiceerde het bedrijf een update over het virus op haar website:

Voorlopig blijven we orders aannemen van en naar Italië, tenzij het los- of laadadres in Nederland / Italie dat niet toestaat.

Als Italië-specialist komen wij al tientallen jaren in heel Italië. Wij hebben dan ook direct te maken met het Corona-virus / COVID-19. Om besmetting en verspreiding te voorkomen hebben wij daarin onze voorzorgsmaatregelen genomen en ons laten informeren door de Italiaanse overheid. Via ons filiaal in Verona worden wij op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen daar. Er zijn 2 regio’s, Lombardije (streek tussen Milaan en Piacenza) en Veneto (Vo Euganea bij Padova), waar de bevolking van enkele dorpen in quarantaine wordt gehouden.
De adviezen zijn in een bulletin verstrekt aan al onze chauffeurs. Ook zijn zij allen voorzien van mondkapjes en desinfecterende zeep.   

Wat hebben wij gedaan?

Wij delen aan onze chauffeurs die naar Italië reizen tasjes uit met daarin: mondkapjes, desinfecterende gel, zeep, plastic handschoenen en tissues.

Met de kennis van het Ministerie van gezondheid in Italië en wat wij horen en lezen via de RIVM-website in Nederland hebben wij een protocol samengesteld dat we uitdelen aan onze medewerkers en klanten.

Het is goed om te lezen dat het virus niet wordt overgebracht door verpakkingen. Onze laadbakken (intermodaal vervoer) reizen per trein en de chauffeurs in Nederland komen niet in contact met mensen in Italië. Onze chauffeurs in Italië die in de risicogebieden komen met goederen uit Nederland dienen zich aan de daar geldende protocollen te houden van bedrijven en instanties. Zij weten via onze bulletins dat afstand houden en regelmatig handen wassen veel belangrijker is dan bv. mondkapjes gebruiken. Indien klanten het wensen beschikken we over mondkapjes en zullen onze chauffeur deze dan ook gebruiken.

We maken ons nog geen extra zorgen en doen er alles aan om erger te voorkomen, aldus De Waard Transport.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-10-2016
Wanneer LZV in hele Benelux?

Wanneer LZV in hele Benelux?

Het schiet maar niet op met grensoverschrijdend LZV verkeer in onze directe omgeving. Er mag dan veel getoeter in de media…
Nieuws
14-02-2017
Vos-LNG_1.jpg

LNG-trucks van Vos Logistics: kilometervreters!

In 2015 introduceerde Vos Logistics LNG trucks in het internationaal mega trailer transport. Doel hiervan…
Nieuws
08-11-2018
Tholu_LZV2.jpg

Tholu rijdt internationaal met LZV

Begin dit jaar brachten we al een reportage over een rit van Tholu met een LZV naar de omgeving van Stuttgart. Inmiddels…