DAF 4x4 trucks voor Duitse Politie

Geplaatst door

De Duitse politie heeft twee DAF CF 4x4 bakwagens aangeschaft voor speciale inzet bij calamiteiten. De opbouw van de trucks kan gebruikt worden als kleedruimte, maar ook voor het vervoer van benodigde materialen of gereedschappen bij speciale inzet.

De trucks zijn voorzien van speciale bescherming voor de ruiten en koplampen met een hele taaie folie en roosters. Verder zijn de trucks voorzien van een soort bullbar met een zware lier. Ingebouwde generatoren zorgen er voor dat de trucks volledig autonoom gebruikt kunnen worden. Alle communicatie apparatuur kan door deze voorzieningen gevoed worden zonder externe stroom. De trucks werden opgebouwd door Henking Specialfahrzeuge. De hydraulische voorwielaandrijving is van Ginaf, en dat is opmerkelijk omdat DAF Duitsland eerder aangaf met de Duitse onderneming Paul in zee zou gaan voor dit systeem.

Op zich is het bijzonder dat de Duitse politie kiest voor het Nederlandse DAF, maar in het kader van de Europese aanbesteding horen alle merken een gelijke kans te krijgen. In dit geval won DAF het dus van de, meer voor de hand liggende Duitse merken.