DAF 8x4 Wide-Spread voor Hertgers B.V.

Nieuws
02-05-2017 | Door Iep van der Meer

Een DAF 8x4 Wide-spread? Die bestaat niet af fabriek maar Veldhuizen Wagenbouw levert ze wel degelijk! Eén van die speciale DAF trucks werd afgeleverd aan Hertgers B.V. uit Klarenbeek.

Dat bedrijf zocht een compacte 8x4 met een hoog laadvermogen, lage onderhoudskosten en een hoge wendbaarheid. Aan dat eisenpakket kon DAF met een standaard 8x4 niet voldoen, maar Veldhuizen Wagenbouw wist raad.

De DAF CF460 Construction 8x4 is door Veldhuizen Wagenbouw aangepast en omgebouwd waardoor een voertuig ontstond met een eigen gewicht van slechts 17 ton en een laadvermogen van maar liefst 26 ton. Dit werd gerealiseerd door de voorassen op te waarderen waardoor ze nu goed zijn voor tien ton op kenteken. De achterassen zijn geplaatst op 181 cm door toepassing van het mechanische wide-spread systeem van Veldhuizen. Daardoor zijn de beide achterassen goed voor ieder 11,5 ton kentekengewicht.

Het wide-spread systeem van Veldhuizen betekent dat alles mechanisch functioneert. Zowel de vering als de besturing vinden plaats zonder allerlei ingewikkelde techniek. Hierdoor volstaat het veer- stuursysteem met minimale onderhoudskosten. 

De DAF 8x4 WS is voorzien van een geïsoleerde Hyva kipper met milieuschotten en een ‘asfaltsnip’ zoals dat zo mooi heet. Door toepassing van die speciale achterzijde kan er met een korte achteroverbouw gewerkt worden. Dat resulteert in een betere verdeling van het gewicht over de assen. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-08-2021
VELDHUIZEN_DAF_Maessen_Palfinger_Kraan_VDL_haak_lv_4-1400.jpg

Maessen kiest voor Veldhuizen oplossingen

Maessen Bedrijven BV uit Venray heeft in de afgelopen vijf jaar al tien keer een door Veldhuizen Wagenbouw aangepast…
Nieuws
18-05-2017
Arocs_6x6LR.jpg

Veldhuizen levert speciale Mercedes Arocs 6x6 WS

Al jaren rijdt Van der Donk Transport met Wide Spread Gestuurde 6x6 voor het transport van  Natuursteen…
Nieuws
26-01-2021
Noppert_9-1400.jpg

DAF 8x4 WS betonmixers voor Noppert Beton

Noppert Beton uit het friese Sumar heeft onlangs twee nieuwe DAF FAD 450 8x4 betonmixers in gebruik genomen.…