DAF bouwt 250 CF huisvuilchassis voor Renewi

Nieuws
12-11-2018 | Door Tim de Jong

Afvalreus Renewi heeft 250 nieuwe DAF trucks aangeschaft. De snelle opleveringstermijn van verschillende opbouwsystemen, de voor Renewi aantrekkelijke kilometer kostprijs, de technologische vernieuwingen en de jarenlange partnership waren voor Renewi doorslaggevend om weer voor DAF te kiezen. Het eerste exemplaar van de nieuwe reeks trucks is onlangs aan Renewi overgedragen. Een leuk  moment met de aanwezigheid van een ‘oudgediende’ DAF reinigingsauto uit 1968.

“Renewi heeft 250 DAF CF-voertuigen besteld met verschillende opbouwsystemen. Honderd zijn er bestemd voor België en 150 voor Nederland”, aldus Lucas Willems, Fleet Sales Manager DAF Nederland. “Het gaat om een grote variëteit chassis die de basis vormen voor verschillende inzamelvoertuigen. Het merendeel betreft achterladers met een kraakperssysteem. De order omvat verder trucks met zowel portaal- als haakcontainer opbouw, enkele kraanvoertuigen voor het ondergronds inzamelen, trekkers voor een kipperopbouw en opleggers met een ‘walking floor’, diverse boxbody’s met gesloten opbouw en twee veegwagens.”

DAF en Renewi hebben een samenwerking van vele tientallen jaren, waarvoor de basis is gelegd door de bedrijven waaruit Renewi is ontstaan, Van Gansewinkel en Shanks Group. Renewi verzorgt ook de afvaldienstverlening voor DAF Trucks. De onderneming wil zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk verlagen en het wagenpark voorbereiden op de invoering van milieuzones in diverse stadscentra.

Tweede leven

Otto de Bont, Managing Director Renewi Nederland: “Rond de 90% van het afval dat we verwerken, krijgt een tweede leven als grondstof of energie en alleen dat scheelt al een aanzienlijke hoeveelheid CO2.”

Renewi, ontstaan uit de fusie van de Nederlandse afvalverwerker van Gansewinkel en de Britse afvalverwerker Shanks Group, verwerkt jaarlijks 15 miljoen ton afval waarvan 89% wordt gerecycleerd of herwonnen. Renewi heeft in de Benelux een groot netwerk van bijna 200 vestigingen en is actief in negen landen. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-04-2019
Renewi_1-1400.jpg

Mercedes-Benz voor Renewi

Renewi, het oude Van Gansewinkel, heeft een order geplaatst voor een aantal Mercedes-Benz trucks. Onlangs werden er twee nieuwe…
Nieuws
05-08-2019
Renewi-1400.jpg

19 Renault trucks voor Renewi

Bij Renewi rijden sinds dit jaar 19 nieuwe Renault-trucks. Het betreft vier Renault Trucks C met 460 pk en haakarm en vijftien…
Nieuws
30-06-2019
IMG_2675-1400.jpg

Open dag afvalstoffendienst Den Bosch

In Den Bosch werd een open dag georganiseerd bij de afvalstoffendienst. BIGtruck ontving een mooie serie foto's van…