DAF in Eindhoven gestopt met motoren voor VS

Nieuws
28-11-2019 | Door Tim de Jong

DAF Trucks stopt in Eindhoven met het bouwen van MX motoren voor de Amerikaanse markt. De fabriek van Paccar in Mississippi kan de productie voor de thuismarkt vanwege afgenomen vraag, zelf af. Daardoor vervallen in Eindhoven zestig banen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

In hat laatste kwartaalbericht voorspelde Paccar, het moederbedrijf van DAF, al dat het een flink kleinere truckmarkt verwacht in 2020, zowel in de VS als in Europa. Cijfers van de Acea van gisteren over de Europese markt, bevestigen dat beeld. Nederland doet het daarbij nog slechter dan andere landen, de truck- en trailermarkt deed het met name de afgelopen oktobermaand slecht.

De maatregel is in lijn met wat de concurrenten van DAF en Paccar doen. Mercedes kondigde onlangs een programma aan, waarbij er intern een half miljard euro bezuinigd moet worden.  Concurrenten van Paccar in de VS nemen eveneens kostenbesparende maatregelen en krimpen het personeelsbestand in.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-03-2016
DAF_Jan_2016_Conventionals_and_MX-11_Engine.jpg

Wat zou DAF zijn zonder Paccar?

We zagen dit nog prille jaar een paar typische berichten voorbij komen over Paccar en DAF. In de eerste plaats het bericht…
Nieuws
18-12-2017
HarrieSchippers21400.jpg

Harrie Schippers benoemd tot president van Paccar

Voormalig DAF topman Harrie Schippers maakt  carrière bij Paccar in de VS. De DAF baas ging in 2016 naar…
Nieuws
31-01-2018
Paccar_State_of_the_Union.jpg

'State of the Union' van Paccar

President Trump heeft zijn State of the Union, maar tegelijkertijd komt Paccar, moederbedrijf van DAF, met zijn parade…