DAF in Harley Davidson blauw voor Kleter

Nieuws
05-09-2016 | Door Iep van der Meer

De fraaie frisblauwe DAF XF die je hier ziet is gespoten in een originele Harley Davidson kleur. Onder het motto 'Harley blauw past bij jou' liet Richard Kleter zijn nieuwe DAF spuiten in deze fraaie blauwe kleur.

De metallic blauwe lak is vrij uniek, zo blijkt. Die stamt namelijk van het motormerk Harley-Davidson. Directeur-eigenaar Richard Kleter heeft deze van origine Amerikaanse lak gekozen om daarmee zijn Peterbilt-trekker te laten spuiten. ‘Die Peterbilt hebben we inmiddels verkocht. We hebben nog wel een Amerikaanse Kenworth. Ook een merk dat onderdeel is van Paccar, net als Peterbilt en DAF. De blauwe lak vonden we zo fraai, dat we sindsdien al onze nieuwe trucks in deze kleur laten uitvoeren, dus ook de nieuwste DAF die we sinds kort hebben. Het spuitwerk is uitgevoerd door Auto- en Truckschade Munsters B.V in Deurne.’

Kleter Transport heeft een wagenpark van negen trucks, waarvan het merendeel van het merk DAF zijn. Kleter: ‘Mijn eerste auto was ook een DAF. Die heb ik aangeschaft toen ik in 2006 als eigen rijder begon. Ik vind DAF trucks mooi en ze zijn technisch erg goed. Dat was destijds al zo en dat is nog steeds het geval. Ten opzichte van andere merken zien we bij DAF een lagere kostprijs per kilometer. 

De nieuwe DAF XF 460 is voorzien van een Super Space Cab en uitgevoerd met onder meer een krachtige MX Engine Brake en een geautomatiseerde AS Tronic-versnellingsbak. Een krachtig geheel dat geregeld zware vracht door heuvelachtig gebied moet trekken. De XF 460 is tevens voorzien van hydrauliek voor een oplegger met walking floor. ‘De XF 460 draait bij ons mee in het transport van los gestort goed’, aldus Kleter. Zijn bedrijf vervoert turf uit Duitse veengebieden naar potgrondfabrikanten en de potgrond naar tuincentra. Verder bestaat veel vracht uit houtchips, als grondstof voor papierfabrikanten. Die chips worden opgehaald bij houtzagerijen in de Duitse Eifel. Kleter Transport zit verder in het vervoer van dekaarde voor de champignonteelt en in transport van groente.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-07-2020
ESA1.jpg

Opvallende DAF XF 480 voor Marc Wieringa

Transportbedrijf Wieringa V.O.F. uit Delfzijl heeft deze opvallende nieuwe DAF in gebruik genomen. De DAF XF 480…
Nieuws
12-08-2020
1._DAF-XF-FAW-Schalkwijk.jpg

Wendbare DAF XF voor Kemp Schalkwijk

Kemp Schalkwijk BV, specialist in groenvoorziening, landschapsinrichting en boomonderhoud, heeft de primeur. Aan dit…
Nieuws
29-03-2018
Nieuwe_combi_Reining.jpg

Dertig DAF's XF 480 voor Reining

Van lege bierflesjes en hygiëneproducten tot auto-onderdelen, Reining Transport biedt voor diverse sectoren al meer dan…