UPDATE: DAF komt met nieuws!

Geplaatst door

DAF Trucks komt deze week met nieuws. Tijdens de CV Show in het Britse Birmingham zal DAF het nieuws presenteren aan pers en publiek. Het nieuws lijkt vooral betrekking te hebben op de cabine- interieurs, de motoren en de chassis layout.

'Lijkt te betrekking te hebben' ja, want op dit moment is alleen zeker dat er nieuwe dashboards komen met onder meer een nieuwe, grotere display en een fraaie nieuwe automatische klimaatbeheersing. Foto's hiervan worden door DAF al geteased op social media, en hier vind je de screenshots daar van.

Het laatste nieuws is dat er ook aan de buitenkant wijzigingen zijn. Op bijgaande foto zie je dat er in de grille nieuwe lijnen zijn aangebracht naast het DAF logo in de zilverkleurige plaat, zie bijgaande filmpjes. Verder zou de nieuwe generatie van DAF gebruik maken van de nieuwste, supersnelle versnellingsbak van ZF, de Traxon.

Dit betekent de zoveelste update van de DAF cabinereeks. DAF is er een meester in om het inmiddels dertig jaar oude basis ontwerp van de XF cabine die zijn loopbaan begon als DAF 95 bij de tijd te houden. Zo zagen we door de jaren heen compleet nieuwe interieurs, verlengde achterwanden, nieuwe daken en recent zelfs gewijzigde zijruiten. Ook deze keer lijkt alles in de basis bij het zelfde cabine- ontwerp te blijven maar dan weer met belangrijke verbeteringen waardoor de DAF cabines bij de tijd blijven. En eerlijk is eerlijk, het zijn nog steeds ruime en fraaie cabines. 

Verder schijnen de motoren in de volgende Euro-6 stap er allemaal een handje vol paardenkrachten bij te krijgen. Het topmodel, de MX13 met 510 pk zou er zelfs enige tientallen pk's bij krijgen. Verder lijkt DAF de uitlaatdempers onder handen genomen te hebben. De relatief grote Euro-6 demperunit schijnt behoorlijk gekrompen te zijn en dat is goed nieuws voor wie bijvoorbeeld meer brandstof mee wil nemen.

Zoals gezegd, dit zijn allemaal nog slechts speculaties maar verschillende geruchten wijzen in deze richting. Voorlopig is het dus nog even koffiedik kijken maar aanstaande dinsdag weten we meer!

Video's