DAF LF Silent nu als 'Quiet Truck'

Nieuws
28-10-2015 | Door Tim de Jong

DAF Trucks spint flink garen in de markt met de stille varanten van de CF en de XF. Op de RAI werd ook een LF-versie in Silent-uitvoering getoond. Ook deze lichte uitvoering is speciaal ontwikkeld voor stedelijke en regionale distributie in gebieden waar ’s avonds en ’s nachts geluidsbeperkingen gelden. Onlangs verkreeg deze lichte en stille DAF het Quiet Truck certificaat.

In de speciale ‘Silent-mode’, die eenvoudig geactiveerd wordt door een knop op het dashboard in te drukken, heeft de extra stille LF namelijk een geluidsniveau van maximaal 72 dB(A), waarmee aan de eisen voldaan wordt voor certificering als ‘Quiet Truck’. Daardoor is het mogelijk goederen te laden en lossen in gebieden waar ’s avonds, ’s nachts of vroege ochtend geluidsbeperkingen gelden. 

 

DAF levert de nieuwe LF Silent als 4x2 bakwagen met keuze uit dag-, verlengde dag- en slaapcabine en uiteraard met een breed aanbod aan wielbases. Subsidies voor dit type zijn tot het eind van dit jaar verkrijgbaar.  

Meer info over stille en milieuvriendelijke techniek lees je op onze website ">www.transportenmilieu.nl 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-03-2017
Hagens-DAFLR.jpg

Veertien DAF's XF voor Datrans Wanssum

Vervoerder Datrans uit het Noord Limburgse Wanssum heeft wederom voor DAF gekozen. De veertien DAF's XF 440 zijn…
Nieuws
27-01-2021
DAF_Trucks_introduces_LF_Electric-1400.jpg

Nieuwe DAF LF Electric

Er is nieuws uit Eindhoven, maar nog niet hét nieuws waar we op zitten te wachten. DAF presenteert nu de nieuwe DAF LF Electric,…
Nieuws
27-03-2017
willems-1400.jpg

DAF CF trucks voor Willems Transport

Willems Transport uit Rijkevoort is een trouwe DAF klant. Al tientallen jaren maakt dit bedrijf gebruik van de producten…