DAF schenkt 1000 ruitenwissermotoren voor beademingsapparatuur

Geplaatst door

DAF gaat duizend ruitenwissermotoren leveren aan de Brusselse universiteit. Daar ontwikkelt een speciale afdeling beademingsapparatuur die coronapatiënten moet bijstaan in hun strijd tegen het virus. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Studenten van het uitvinderslaboratorium in Brussel hebben uitgevonden dat ruitenwissermotoren van DAF ideaal zijn voor toepassing in beademingsapparatuur. Afgelopen weekend werden de eerste tien motoren aan de Brusselse universiteit geschonken, inmiddels beschikt men over honderd stuks.

De ruitenwissermotoren van DAF zouden de duurtesten voor de nieuwe beademingsapparatuur perfect hebben doorstaan. Daarop besloot de directie van DAF om duizend ruitenwissermotoren te schenken.

Audi fabriek

De Brusselse studenten hebben een bedrijfje FabLab, dat onderdak vindt in de voormalige Audi-fabriek. Ook voor de andere benodigde onderdelen voor beademingsapparatuur zijn intussen de benodigde toeleveranciers gevonden. Daardoor is de verwachting dat de eerste vijftig machines volgende week al klaar zijn.