DAF start productie op in aangepaste fabrieken

Geplaatst door

De DAF-fabrieken in Eindhoven (Nederland), Westerlo (België) en Leyland (Verenigd Koninkrijk) hebben een succesvolle herstart gemaakt. De afgelopen vier weken zijn de fabrieken aangepast op het gebied van hygiëne en social distancing, meldt de fabrikant.

In DAF’s fabrieken in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk zijn de vele honderden werkstations allemaal onder de loep genomen. Handelingen zijn opgesplitst, routes aangepast en werkschema’s vernieuwd. Overal wordt gezorgd dat 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden en schoonmaakmiddelen zijn ruim voorhanden. Uit voorzorg dragen de productiemedewerkers mondkapjes, aldus DAF. 

“Het gaat nu niet om het behalen van aantallen”, aldus topman Harry Wolters. “De veiligheid van de medewerkers van DAF en Leyland Trucks staat voorop. Daarom ligt het productievolume nog relatief laag. We schakelen pas op, als dat verantwoord is. Het voelt voor ons allemaal goed dat we weer trucks kunnen afleveren omdat transport een vitale rol speelt in het soepel laten functioneren van de maatschappij.”

Om die reden heeft DAF samen met haar dealernetwerk de afgelopen weken de eigen serviceverlening en onderdelenvoorziening richting haar klanten gemaximaliseerd, zegt DAF. Zo bleven alle werkplaatsen open en was DAF’s hulpdienst 24 uur per dag bereikbaar. En dat blijft uiteraard zo, verzekert het bedrijf. “Dienstverlening zit in ons DNA; we zullen onze klanten altijd optimaal ondersteunen”, aldus Harry Wolters. “Alle DAF-medewerkers realiseren zich als geen ander dat zonder transport alles stil staat.”