Nieuws
14-01-2019 | Door Iep van der Meer

Farm Trans Group uit Moerdijk stapt 2019 in met een nieuwe huisstijl én met DAF.  Het jaar zet mooi in met een vijftal nieuwe DAF XF 480 FT 4x2-trekkers met Space Cab. Met name het lage verbruik van deze versie gaf de doorslag. Met jaarkilometrages van ruim 140.000 kilometer per truck tikt elke procent besparing op brandstof stevig door in de bedrijfsresultaten. 

‘Met de nieuwe XF moet in het werk dat wij ermee doen een zeer laag verbruik haalbaar zijn’, aldus Robin Nijman, Fleetmanager bij Farm Trans Group. Die verwachting is gebaseerd op ervaring met een demotruck van DAF. Het verbruik bracht het merk weer in beeld bij Farm Trans. DAF was eerder vertegenwoordigd in de vloot. Er is dus sprake van een rentree.

Farm Trans heeft een wagenpark van 230 trekkende eenheden en circa 350 getrokken eenheden. Het bedrijf is specialist in logistieke dienstverlening in food met roots in het agrarische werkgebied. De nieuwe XF’s draaien mee in verschillende werkgebieden. Nijman: ‘Drie trekkers rijden voor ons bulktransport. Twee staan voor bandlossers en een voor Walking Floor trailer, aangedreven met hydrauliek.

Combinatie van hoog koppel en laag verbruik

Het is juist de XF 480 FT die bij Farm Trans hoge ogen scoort en dan vooral door het hoge koppel (2.500 Nm) in combinatie met het lage verbruik. ‘Daarmee hopen we dat deze versie duidelijk boven het maaiveld uitsteekt’, aldus Nijman. ‘Wij rijden gemiddeld vier jaar met onze trucks. Dan gaan we in de regel over tot vervanging. Als we het verwachte lagere verbruik halen, praat je over substantiële besparing. Eerlijk gezegd gaan we daarvan uit, want DAF noemt zelf al 7% minder verbruik ten opzichte van de vorige generatie XF.’

Debuut nieuwe huisstijl op DAF XF

De DAF trucks zijn meteen uitgevoerd in de nieuwe huisstijl van Farm Trans. In de loop van 2019 wordt die doorgevoerd in het hele wagenpark en ook op de nieuwe website, die in dit kwartaal wordt gelanceerd. ‘Bij Farm Trans denken, ruiken, en voelen we food. Wij weten wat er bij foodtransport komt kijken, van bulk tot geconditioneerd, over water, weg en spoor. Agrarische roots combineren we met jarenlange ervaring in internationaal foodtransport en een gezonde handelsgeest, wat heeft geleid tot een full-service transportbedrijf waarmee we onze klanten 24/7 van dienst zijn.’ 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-03-2020
LZV_Farm_Trans-1400.jpg

Farm Trans zet B-Double LZV combinatie in

Farm Trans zet een B-Double LZV combinatie in tussen Friesland en Zuid- Nederland en België. Vanaf deze week…
Nieuws
12-02-2020
JPVis.jpg.jpg

Fusie tussen Hartman Expeditie en J.P. Vis

Hartman Expeditie is een samenwerking aangegaan met J.P. Vis uit Kwintsheul. Eind vorig jaar fuseerde Hartman…
Nieuws
06-12-2019
IEP_5834-1400.jpg

Fusie Hartman Expeditie en Brinkman Trans Holland

Vanaf 1 januari zullen Hartman Expeditie en Brinkman Trans Holland hun krachten bundelen in een nauwe…