Nieuws
24-01-2022 | Door Tim de Jong

In een interview in het Eindhovens Dagblad legt DAF-topman Harry Wolters uit, dat het bedrijf dusdanig kampt met het tekort aan chips, dat het de verkoopcijfers over dit jaar een stuk lager zal doen uitvallen.

In het interview zegt Wolters dat DAF inmiddels 23.000 bestellingen heeft voor de nieuwe truckgeneratie van het merk. Wolters zegt dat ze bij DAF ‘staan te trappelen om los te gaan, maar het poortje gaat niet open’. Het is inmiddels al wel gelukt om tussen de 600 en 700 nieuwe medewerkers aan te stellen om die recordproductie die DAF voor ogen heeft, te realiseren. Volgens Wolters had vorig jaar ook al een recordjaar zullen worden, maar vanwege het chiptekort bleef de teller steken op 60.000 trucks. En dat was al dik 13.500 stuks meer dan in 2020.

Voorlopig vol

Wolters zegt in de krant dat DAF ‘voorlopig vol’ zit met orders. “Wanneer je nu nog een nieuwe truck wilt, dan moet je snel zijn, wil je hem dit jaar nog geleverd krijgen.” Wolters erkent dat met de komst van de nieuwe truckgeneratie, er nog meer chips nodig zijn dan bij het vorige model. Hij geeft als voorbeeld het camerasysteem. “Dat kunnen we in principe leveren, maar de onderdelen daarvoor zijn maar mondjesmaat beschikbaar.”

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor het artikel in het Eindhovens Dagblad.