Nieuws
02-02-2018 | Door Iep van der Meer

DAF viert dit jaar het negentig jarige jubileum van dit mooie Nederlandse merk. Eén van de hoogtepunten van de festiviteiten is de introductie van een '90th Anniversary Edition' van de DAF XF. Van dit speciale jubileummodel komen slechts 250 exemplaren van de band.

De unieke gelimiteerde uitgave van DAF’s 'International Truck of the Year 2018' is verkrijgbaar in drie fraaie metallic kleuren: Anniversary Black, Rouge Flamme en Jamaica Blue. Een fraai detail is dat de strips in de grille in de cabinekleur zijn uitgevoerd. 

Op de voorzijde van de truck is het beroemde historische DAF-logo aangebracht. Dat logo met ‘het geveerde wiel’ prijkt ook op de zijkanten en op de achterkant van de cabine, en komt ook in het interieur terug.

Bomvol

Voor dit jubelmodel heeft DAF lekker uitgepakt. De speciale editie wordt geleverd met alles in kleur meegespoten, LED koplampen, Skylights, mistlampen en bochtverlichting. Een complete spoilerset en een setje glimmende Alcoa's horen er ook bij, net als een set luchthoorns op het dak. Het interieur - in Exclusive-uitvoering – wordt verrijkt met onder meer het historische DAF-logo dat in reliëf is aangebracht in de hoofdsteunen van de beide stoelen. Het klassieke logo wordt bovendien toegepast op de decoratiepanelen in de deuren en het dashboard, op het Driver Information Panel en op het high-end radio-navigatiesysteem.

Verder is het cabine-interieur compleet met volledig lederen en lucht-geveerde stoelen, lederen armleuningen en deurpanelen en een lederen afwerking van het stuurwiel. Ook Climate Control, een stand-airco op het dak, TruckPhone, een magnetron, DAF's gerenommeerde koelkast onder het onderste bed en het DAF Night Lock zijn standaard.

Luxe cadeau set
Elke 90th Anniversary Edition wordt geleverd met een genummerde set exclusieve artikelen. Deze bevat een geheel lederen reistas, een stijlvolle jas, een DAF Waterman-pen in een speciaal ontwikkelde lederen box, een lederen creditcardhouder/portemonnee en een speciale schets van de 90th Anniversary Edition, gesigneerd door DAF’s hoofddesigner Bart van Lotringen.

 

De 90th Anniversary Edition van de DAF XF is uitsluitend leverbaar als 4x2 trekker met de meest krachtige motor van DAF, de 530 pk versie.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-05-2021
IEP_3850_copy-1400.jpg

Nieuwe DAF ziet er veelbelovend uit!

Dat er wat nieuws komt bij DAF Trucks geven ze inmiddels ook zelf toe met een teaser campagne die nu loopt. Wanneer…
Nieuws
18-03-2019
Nieuwe_DAFs_van_Mainfreight.jpg

Nieuwe DAF's voor Mainfreight

Mainfreight Transport Nederland in ‘s-Heerenberg heeft 45 nieuwe DAF trucks ingezet. Het is een selectie geworden van uiteenlopende…
Nieuws
13-05-2021
IMG_8161.png

Nieuwe teaser van DAF!

De nieuwe DAF komt er aan, zoveel is duidelijk als we zien hoeveel fieldtest trucks er rond rijden. Zelf begint DAF nu ook met het…