DAF XF530 voor Berend Visser Transport

Geplaatst door

Berend Visser Transport uit Drachten heeft een nieuwe DAF XF530 Super Space Cab in gebruik genomen. Het is de enige DAF tussen vier trucks van een bekend Zweeds merk. De nieuwe DAF is voorzien van zo ongeveer alle opties die het merk biedt en is dan ook zeer compleet uitgerust. Reden voor de aankoop van de DAF was de voorkeur van chauffeur Theunis Holwerda. 

Theunis rijdt met een kleine onderbreking tussendoor al 15 jaar voor het bedrijf maar door omstandigheden kreeg hij tot nu toe nog nooit een nieuwe trekker. Deze keer was hij er wel aan toe en Theunis gaf aan dat hij het liefst een DAF zou willen rijden. ,,Ik heb daar goede herinneringen aan en ik vind het gewoon mooie trucks’’ aldus Theunis. Directeur Kornelis Visser van Berend Visser Transport ging mee met de voorkeur van Theunis. Kornelis: ,,Wij zijn een klein familiebedrijf en we luisteren heel goed naar onze chauffeurs. Als hij een DAF wil dan zullen we dat proberen te realiseren. Nu wil het toeval dat sales manager Heine de Vries van DAF trucks dealer BSF vroeger bij ons gewerkt heeft als chauffeur. De lijnen waren daardoor bijzonder kort en al snel waren we het er over eens.’’

De DAF is voorzien van de meest krachtige motor met 530 pk, de ruimste cabine en alle leverbare opties. Zo is er een standairco, een koelkast, DAF Nightlocks en is er gekozen voor het luxe dashboard. Het gedeelte rondom de klokken en de middenconsole zijn op wens zwart gespoten. Met zijn luxe lederen stoelen en dito stuurwiel komt Theunis niks tekort in zijn nieuwe DAF. Ook aan de buitenkant is veel aandacht besteed. Zo is er een fraaie onderspoiler gemonteerd en is er een vrijwel vlakke LED lichtbak tegen de cabine geplaatst. Verder is er een verlengde zonneklep en is het chassis afgedekt met een aluminium tranenplaat. Extra verlichting en een set fraaie Alcoa wielen maken het plaatje af. De gehele opbouw van de trekker is uitgevoerd door Bedrijfswagen Service Friesland in Leeuwarden.

Berend Visser Transport  zet de vijf trekkers met moving- floor oplegger in voor het vervoer van onder meer houtsnippers, biomassa en andere losgestorte lading. Toch behoort ook het transport van lading op pallets tot de mogelijkheden. Zo vervoert het bedrijf onder andere karton. Berend Visser Transport is actief in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

De DAF moet zijn plek verdienen in de Zweedse vloot maar toch is DAF geen onbekende bij Berend Visser Transport. ,,Onze opa, grondlegger van Visser Transport reed ook met DAF trucks en mijn vader Berend is er zelfs in een nieuwe DAF truck getrouwd. Dat is nu precies 41 jaar gelden en dat was tot nu toe de laatste. Je kunt dan ook wel zeggen dat het weer tijd werd voor een DAF’’ aldus Kornelis Visser.