Dakar 2016: De Rooy gaat gewoon

Nieuws
25-09-2015 | Door Iep van der Meer

Enige tijd geleden was er wat ophef over opmerkingen vanuit Team De Rooy. Met name Gerard de Rooy zou niet mee willen naar Latijns Amerika omdat de route hem niet aan stond. Ik snap dat helemaal, want zonder zand geen echte Dakar rally. Zijn kritiek op de route en zijn dreiging met het niet starten zag ik toen al als niks anders dan het opvoeren van wat politieke druk op de organiserende ASO. Natuurlijk moet er zand in de rally, hoe meer hoe liever maar dat bepaalt uiteindelijk de organisatie. Toegezegd is nu dat er wel degelijk gekeken gaat worden naar het parcours. Verder zal de organisatie er alles aan doen om het door Gerard zo gevreesde 'treintje rijden in het stof' te voorkomen.

 

Eind van het verhaal is dan ook dat Team De Rooy keurig met drie rallytrucks afreist naar Latijns Amerika. Die keuze hadden de sponsors van Team De Rooy namelijk al lang gemaakt, en net als in iedere sport is het heel simpel, wie betaalt bepaalt!

 

Team De Rooy gaat binnenkort testen met de nieuwe trucks in Marokko en naar verluid zouden er nu twee, en misschien zelfs drie neusjes mee gaan doen. Ik ben benieuwd!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-04-2016
VdBrink.jpg

Winst voor Mammoet in Libya Rally

Mammoet Rally Sport heeft op spectaculaire wijze de Libya Rally gewonnen. Pas in de laatste etappe kon Martin van den…
Nieuws
06-10-2015
Oilibya_2015_05_10_1199.jpg

Martin op kop in Oilibya Rally

In de Oilibya Rally die momenteel in Noord Afrika gereden wordt eindigde Martin van den Brink met zijn Mammoet Renault Rally…
Nieuws
24-09-2015
De-Rooy-dakar2016.jpg

De Rooy tòch naar Dakar!

Team De Rooy gaat tòch deelnemen aan de Zuid Amerikaanse Dakar-editie van 2016. Dat meldt het team op zijn Facebook pagina. De…