Dakar demo bij NK Combineracing

Nieuws
10-09-2017 | Door Iep van der Meer

Vandaag werd in Tijnje het Nationaal Kampioenschap Combineracing gereden. Op een zompig weiland was een prachtige baan uitgezet voor de gigantische machines. Als pauze act traden drie echte Dakar trucks op met een indrukwekkende demo.

Een groep van ruim 100 vrijwilligers was al een week in de weer om dit grote evenement op te tuigen toen vrijdag het weer roet in het eten dreigde te gooien. Her en der werden evenementen afgelast maar na een kijk op de weerkaarten, App's en alles wat er maar mogelijk is besloot de organisatie toch door te gaan. En terecht, want het werd een schitterend evenement onder een mooi zonnetje.

Het Hamer Rally team, Ed Wigman van Riwald en Kornelis Offringa kwamen op uitnodiging van BIGtruck met hun Dakar trucks naar Tijnje voor een spectaculaire demo. Volgens ons was dit voor het eerst dat er Dakar teams in actie kwamen in Friesland en dat smaakt naar meer. De mannen hadden het prima naar de zin op het glibberige baantje en het publiek genoot. Hartstikke bedankt mannen, en wellicht tot een volgende keer!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-01-2023
Pascal de Baar

Pascal de Baar wint etappe 10!

Het door veel pech achtervolgde Riwald Dakar Team had vandaag een mooie dag. Pascal de Baar wist namelijk de 10e etappe…
Nieuws
06-08-2019
190723_truck_cn001.jpg

Riwald met minitruck naar Dakar (update)

Het Riwald Dakar Team gaat de komende editie met een nieuw type rallytruck naar Dakar. Het is een truck die een…
Nieuws
26-08-2021
AB8I1101_FullHD.jpg

Riwald Dakar Team test nieuwe hybride rallytruck

Afgelopen weekend heeft het Riwald Dakar Team getest met de nieuwe versie van de hybride Renault truck.…