Dakar: Drama voor Riwald

Geplaatst door

De vijfde etappe van de Dakar Rally betekende drama voor het Riwald Rallyteam. De Renault K rallytruck van Gert Huzink viel uit doordat er een gat in het motorblok geslagen was. Wat de oorzaak was is niet bekend, de gevolgen zijn dat wel, namelijk een definitief einde voor Gert en zijn Renault truck voor dit jaar. Gelukkig is de MAN van Ed Wigman nog wel onderweg.  

Ook bij Mammoet Rallysport zat het zwaar tegen. Janus van Kasteren kwam in een greppel terecht waar hij op eigen kracht niet meer uit kwam. Uiteindelijk wist een bezemwagen hem te helpen maar de achterstand in het algemeen klassement liep hierdoor behoorlijk op. Erg jammer, want Janus zat er steeds heel mooi bij met al twee keer op rij de beste notering als Nederlandse trucker. 

De wedstrijd is enige tijd stil gelegd op CP3 waardoor er gedurende een uur niemand meer binnen kwam. Het tweede deel van de special werd uiteindelijk afgelast. Na drie van de vier Kamaz trucks kwam de De Rooy trein binnen met Ton van Genugten voorop, gevolgd door Gerard de Rooy en Maurik van den Heuvel. Bij Kamaz kende Mardeev de nodige problemen. Nog niet geheel duidelijk is of deze uitslag zo gehandhaafd wordt door de organisatie. Vandaag kunnen de deelnemers hun wonden likken tijdens de rustdag.