Darvi Transport gaat voor groen. Letterlijk!

Geplaatst door

Darvi Transport gaat voor groen, letterlijk in dit geval, want de nieuwe Iveco S-Way CNG trekkers zijn felgroen gespoten. Darvi Transport rijdt voor Cosun Beet Company en beide bedrijven hechten erg aan duurzaamheid. Vandaar dat de nieuwe trucks op 100% Bio-CNG rijden. Daarmee wordt de CO2 uitstoot gereduceerd tot maar liefst 90%.

Cosun Beet Company is de nieuwe naam van Suikerunie. Dit bedrijf produceert suiker, en door een vergistingsproces ontstaat zuiver biogas. Daarmee produceert de klant dus de brandstof voor de vervoerder. Een prachtige duurzame oplossing waardoor Cosun Beet Company zichzelf de groenste suikerbieten verwerker ter wereld mag noemen.

Darvi Transport uit Bergen op Zoom rijdt al sinds 2011 op Biogas, al was dat aanvankelijk als bijmenging in dual fuel trucks. Met de aanschaf van de nieuwe Iveco S-Way NP trucks rijdt het bedrijf nu puur op Bio-CNG, en al die trucks tanken het eigen Cosun Beet Company biogas.

De Iveco trekkers zijn voorzien van een passief roetfilter dat zich zelf reinigt. Daardoor hoeft dit filter pas na 450.000 km verwisseld te worden. De bulkcompressoren zijn van het type XK18, voorzien van luchtkoelers. Deze compressoren zijn op een uitgekiende wijze gemonteerd waardoor er ruimte over bleef voor de gastanks. In verband met de actieradius op CNG is één van de trucks uitgevoerd met extra tanks achter de cabine. Hiermee wordt onderzocht wat de mogelijke actieradius is op langere afstanden. 

De opvallende felgroene trekkers zijn van het type S-Way NP met 460 pk en een koppel van 2000 Nm. De trucks zijn voorzien van een geautomatiseerde versnellingsbak met predictive shifting voor een nog beter verbruik. De cabine is de grootste en ruimste slaapcabine die Iveco levert op de S-Way serie.