Nieuws
16-10-2020 | Door Iep van der Meer

Darvi Transport gaat voor groen, letterlijk in dit geval, want de nieuwe Iveco S-Way CNG trekkers zijn felgroen gespoten. Darvi Transport rijdt voor Cosun Beet Company en beide bedrijven hechten erg aan duurzaamheid. Vandaar dat de nieuwe trucks op 100% Bio-CNG rijden. Daarmee wordt de CO2 uitstoot gereduceerd tot maar liefst 90%.

Cosun Beet Company is de nieuwe naam van Suikerunie. Dit bedrijf produceert suiker, en door een vergistingsproces ontstaat zuiver biogas. Daarmee produceert de klant dus de brandstof voor de vervoerder. Een prachtige duurzame oplossing waardoor Cosun Beet Company zichzelf de groenste suikerbieten verwerker ter wereld mag noemen.

Darvi Transport uit Bergen op Zoom rijdt al sinds 2011 op Biogas, al was dat aanvankelijk als bijmenging in dual fuel trucks. Met de aanschaf van de nieuwe Iveco S-Way NP trucks rijdt het bedrijf nu puur op Bio-CNG, en al die trucks tanken het eigen Cosun Beet Company biogas.

De Iveco trekkers zijn voorzien van een passief roetfilter dat zich zelf reinigt. Daardoor hoeft dit filter pas na 450.000 km verwisseld te worden. De bulkcompressoren zijn van het type XK18, voorzien van luchtkoelers. Deze compressoren zijn op een uitgekiende wijze gemonteerd waardoor er ruimte over bleef voor de gastanks. In verband met de actieradius op CNG is één van de trucks uitgevoerd met extra tanks achter de cabine. Hiermee wordt onderzocht wat de mogelijke actieradius is op langere afstanden. 

De opvallende felgroene trekkers zijn van het type S-Way NP met 460 pk en een koppel van 2000 Nm. De trucks zijn voorzien van een geautomatiseerde versnellingsbak met predictive shifting voor een nog beter verbruik. De cabine is de grootste en ruimste slaapcabine die Iveco levert op de S-Way serie.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-02-2018
Tontrans_1_LR.jpg

Twee Iveco's Stralis 480 voor TonTrans

Logistiek dienstverlener Tontrans uit Best heeft recent twee nieuwe Iveco Stralis trekkers in de vaart genomen.…
Nieuws
10-05-2019
Aluned_BV.jpg

Complete Iveco Stralis voor Aluned

Aluned BV uit Zwijndrecht heeft een nieuwe Stralis AS440S42T/P in gebruik genomen. Deze 4x2 trekker is uitgerust met…
Nieuws
23-05-2017
Iveco500-RutteLR.jpg

Iveco Trakker met 500 pk voor Rutte

Onlangs heeft Rutte Groep uit Amsterdam een imposante nieuwe trekker in bedrijf genomen: Een Iveco Trakker 6x4 met…