Video! De Baar baalt van tijdverlies

Nieuws
09-01-2016 | Door Alex Miedema

Nadat hij ze afgelopen dagen rond de tiende plaats finishten, moesten Pascal de Baar, navigator Wouter de Graaff en monteur Martin Roesink gisteren genoegen nemen met een negentiende plaats.

"Ik baal vreselijk van dat kleine uitstapje ,het begin was heel goed, we haalden al redelijk snel de MAN van Marcel Huigevoort in. We wisten toen dat de snelheid er goed in zat. Na het eerste moeilijke en technische stuk, waar we ons goed thuis voelden, kwam er een gedeelte met veel vlakke stukken en bochten waar je enorm kon driften. Dat is toch iets minder minder mijn terrein. Ik ben daar net niet genoeg rallyrijder voor. In een linker bocht raakten we van het parcours. Door de volle tank van 850 liter hadden we veel druk op de achterkant. De kont was behoorlijk zwaar, daardoor schoof de achterkant weg, maar we hadden geluk dat we de truck in bedwang konden houden. Het stuur stond krom en toen we wegreden roken we olie. We besloten direct om te stoppen. Het is beter om iets te repareren dan later zonder olie stil te staan. Zeker nu we alleen zijn kunnen we wat dat betreft geen enkel risico lopen. We hebben alles nagekeken en konden gelukkig niets vinden. Het oponthoud heeft ons al met al vier à vijf minuten gekost."

In het algemeen klassement staat de Mammoet-Renault nog steeds op de negende plaats, op zo'n 40 minuten achter Ton van Genugten op de achtste positie en 1 uur, 6 minuten en 5 seconden achter koploper Hans Stacey. Naar voren is er dus niet heel veel perspectief, maar direct achter De Baar staan Maurik van den Heuvel (Scania), Dmitry Sotnikov (Kamaz) en Pep Vila Roca (Iveco)  binnen een paar minuten in het algemeen klassement. De mannen moeten dus stevig door blijven trappen om in de top 10 te blijven.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-01-2016
Brinkwater.jpg

Intussen bij Mammoet Rallysport

Intussen gaat het leven gewoon door bij Mammoet Rallysport. Pascal de Baar moet nu de kooltjes uit het vuur halen terwijl…
Nieuws
21-01-2016
Dak18.jpg

Dakar 2016 met Mammoet Rallysport

De Dakar 2016 zit er weer op en de mannen zijn weer thuis. Voor Mammoet Rallysport was het een heel bijzonder jaar. Diepe…
Nieuws
05-02-2016
Mammoetneusje.jpg

Riwald samen met Mammoet naar Dakar!

Het Riwald Rallyteam stond dit jaar met een unieke Tatra Phoenix aan de start van de Dakar rally. Net als de Renault…