De Baar verliest tijd, Van den Brink blijft zevende

Geplaatst door

Pascal de Baar verloor in de zevende etappe veel tijd waardoor hij voorlopig zijn top-tien plaats heeft moest opgeven. Bandenproblemen leverden bijna een uur stilstand op. Daardoor finishte De Baar deze etappe als zestiende. De snelle Gert Huzink had ook tegenslag.

De Russen bleken onhoudbaar en alleen de Witrus Vihsneuski blijkt de Kamaz-trein te kunnen bijhouden. Verder moet de beste Nederlander, Martin van den Brink, nu zevende algemeen, alleen Ales Loprais nog voor zich dulden. Het verschil, tussen Martin de Russen bedraagt iedere keer zo’n 20 minuten.

Geen serviceploeg

Voor Martin, Wouter en Daniël is er vanavond nog wel wat werk aan de winkel. In het bivak van Sakaka krijgen de deelnemers namelijk niet de gebruikelijke steun van hun serviceploeg. Dat betekent dat alle rijders zelf hun voertuig voor de etappe van morgen (het tweede deel van de marathon) moeten prepareren. ,,We hebben vanavond nog wel een paar uurtjes werk om alles te controleren en in de juiste conditie te brengen voor de etappe van maandag.’’

Mammoet Rallysport start morgen als zevende in de etappe van Sakaka naar Neom. De special stage telt dan 375 kilometer. Aan het einde van de dag kunnen de rallyrijders de truck weer overdragen aan het assistentieteam van Mammoet.

Team van Mitchel op koers

Martin van den Brink kan met een goed gevoel beginnen aan de slotfase van de Dakar Rally. De teameigenaar zag eerder tot zijn grote tevredenheid dat zoon Mitchel de zesde etappe ruimschoots binnen de tijdslimiet had volbracht. 

Dakar-icoon overlijdt

Hoewel hij sinds 2003 niet meer actief is voor de rally, heeft de organisatie van le Dakar de dood van Hubert Auriol als een grote klap ervaren. Auriol won meerdere keren, met de motor en met de auto. Hij zat tien jaar in het bestuur van de Dakar-organisatie. Bekijk het filmpje. 

Video's