De nieuwe innovatieve werkplek van MAN

Geplaatst door

De nieuwe MAN is uitgevoerd met een bijzonder innovatieve werkruimte. De nieuwe cockpit is geheel gericht op het comfort van de chauffeur waarbij eenvoudige bediening en overzicht voorop stonden. MAN ontwikkelde hiervoor MAN SmartSelect, een centraal geplaatst Multi Media Truck (MMT) bedieningselement dat uniek is in de truckwereld! 

Het MAN SmartSelect systeem doet denken aan de bedieningsorganen in dure personenauto's van de grote Duitse merken. Voor het eerst vind je zo'n systeem nu ook in een truck! 

Het MAN SmartSelect bestaat uit een bedieningswiel met twee draairingen welke onder een neerklapbare steun is geplaatst. Die steun doet tevens dienst als ergonomische polssteun waardoor de bediening vereenvoudigd wordt. Vervolgens kun je door te draaien en te kiezen allerlei functies bedienen zoals de navigatie. Dit werkt handige dan een touch screen, aangezien je hand stabiel op het steuntje ligt. Bovendien heb je niet altijd vieze vingers op het schermpje.

Met de SmartSelect bedieningsknop, inclusief twee draairingen, is de chauffeur gegarandeerd van optimaal én veilig bedieningscomfort. Onze ervaring leert dat de bediening tijdens het rijden veel comfortabeler en veiliger is dan die van een touch screen.. De bedieningsknop kent drie functies:

Grote draairing: links/rechts draaien voor navigatie in het hoofdmenu

Kleine draairing: drukken, links/rechts draaien en schuiven voor navigatie en functieselectie

Touchpad: letters en tekens kunnen met vinger op het touchpad worden geschreven

Dankzij SmartSelect verloopt de bediening van de multimedia zorgeloos en bovenal veilig.

Voor meer informatie klik je hier!


Deel het