De nieuwe R650 van Gerard Serné!

Geplaatst door

Gerard Serné heeft een reputatie hoog te houden waar het gaat om fraai uitgevoerde trucks. Zijn vorige trucks grossierden in prijzen en bekers en zijn nieuwste Scania R650 gaat ongetwijfeld weer hoge ogen gooien op truckshows. Zo is deze Scania één van de kanshebbers voor de BIGtruck Trophy 2018!

Gerard Serné rijdt met bouwmaterialen en het is onvoorstelbaar hoe hij er in slaagt om zijn spullen netjes te houden. Die reputatie heeft Gerard al heel lang en hij weet het hoge niveau gewoon vast te houden. Ik herinner me het verhaal hoe hij zelfs de binnenkant van de achterlichtglaasjes schoonmaakte voor een show. Inmiddels zal dat met de komst van LED verlichting wel over zijn, maar het zegt wat over het oog voor detail.

De nieuwste Scania is een R650 met wat ze bij Scania nu het 'normale' dak noemen. Bij de vorige generatie werd deze dakhoogte nog Highline genoemd, maar die naam is nu weggelegd voor de allerhoogste. Gerard koos voor zin vertrouwde 'oldskool' look, compleet met Bibendum op het dak naast de lichtbak, lampen onder de grille en een diepere zonneklep. Staande pijpen maken het plaatje af.

Niels van Duijvenboden fotografeerde de nieuwe Scania afgelopen zaterdag samen met de Scania 144 530. De truck is opgebouwd door Erjo Truckstyling en Noah's cabinterior. Daarbij lijkt het alsof de aloude Scania Bluecab als inspiratie diende. Gerard heeft er trouwens voor gekozen om het originele Scania stuurwiel met al die handige functies er gewoon te houden. Dat is niet alleen handiger en veiliger, het voorkomt ook boetes.. Het spuitwerk werd gedaan door Gerritse.

Tot ziens in Asten bij de BIGtruck Trophy Gerard!