Nieuws
29-07-2016 | Door Iep van der Meer

Berthon Jöhnsson, eigenaar van Berthon's Hotrod heeft zijn vloot uitgebreid met alweer een echte showstopper: Vikings! Ook deze supertruck werd in Nederland opgebouwd, gespoten en bekleed en BIGtruck heeft de primeur!

De Scania sleepas-trekker in lowdeck uitvoering werd eerst bij Van Winkoop neergezet voor een cabine verlenging van zeventig centimeter. Geen volledige Topline verlenging dus, maar wel degelijk lekker ruim. Vervolgens zijn MW-Designs, Special Interior en Steve's Place aan de slag gegaan met het thema uit de tv serie Vikings. De creatieve geesten werden daarbij op elkaar afgestemd waardoor de details en de sfeer van de buitenkant naadloos werd doorgetrokken in het interieur en in de opbouw van chassis- en cabine.

Het resultaat is een werkelijk fantastische showtruck die straks echter gewoon aan de slag moet. Dit weekend staat hij te glimmen in Assen, daarna gaat de truck naar Nog Harder in Lopik en vervolgens naar de Nordic Trophy in Zweden. Ik zou een aanhangwagentje meenemen voor de bekers als ik Berthon was!

In de nieuwe BIGtruck lees je veel meer over deze superdikke nieuwe Scania! ">Klik hier voor BIGtruck online magazine nummer 8!

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-11-2016
driemiljoen-elmiaLR.jpg

Elmia: Streamliner met drie miljoen km!

Altijd kom je wel iets bijzonders tegen op een truckshow, zeker op Elmia, afgelopen zomer. Maar deze doorzetter…
Nieuws
24-08-2018
Elmia-3.JPG

Nordic Trophy in volle gang!

In het Zweedse Jönköping wordt vandaag en morgen de Elmia Lastbil show en de Nordic Trophy georganiseerd. Niet alleen heel…
Nieuws
29-08-2016
BerthonTrophy.jpg

Berthon's Hotrod wint Nordic Trophy 2016

Tijdens de Nordic trophy 2016 pakte Berthon Jöhnsson verrassend de prestigieuze hoofdprijs. Verrassend ja, want…