De nieuwe van Patrick van den Hoeven!

Geplaatst door

Wat je hier ziet is de nieuwe Scania R580 van Patrick van den Hoeven, maar wacht eens even, hij is helemaal niet nieuw! Dit is namelijk de truck die wij nog kennen uit zijn vorige leven. Toen was hij in de kleuren van Rob van der Ree.

In BIGtruck nummer 11 van vorig jaar gingen we een dagje mee met Rob van der Ree met deze truck. De stoere R580 Highline 6x2 sleepas trekker was een hele vroege van het nieuwe model en Rob baarde behoorlijk wat opzien met de truck. Toch besloot hij de auto begin dit jaar te koop te zetten bij Semtrade. Voor Patrick van den Hoeven uit Woerden was dat de uitgelezen kans om een jonggebruikte 'Nextgen' Scania in de vloot te krijgen. En dan ook nog een R580 V8 met sleepas. Kortom, helemaal een truck zoals de liefhebbers hem het liefst zien. 

De Scania is dus een R, al zie je door de bullbar vrij lastig hoe de grille opgebouwd is. Daar zit namelijk juist het grootste verschil met de S- cabine. Wij vinden zelf de R- Highline cabine erg goed geslaagd, zeker voor dit soort lage opleggers. Patrick heeft er weer wat moois van gemaakt, helemaal in lijn met de rest van zijn indrukwekkende wagenpark. Schitterend ding, die 'Perfect Stranger.'

Video's