De nieuwe van Rob van der Ree

Geplaatst door

Rob van der Ree heeft een nieuwe Scania R650 Highline op de weg gezet. Eerder had hij een R580, net als de nieuwe uitgevoerd met een sleepas maar die deed hij een tijdje geleden van de hand. Onder het motto oude liefde roest niet kwam er nu toch weer zo'n dikke V8, maar dan de nieuwste met 650 pk.

Wij belden Rob thuis op, want is die R650 nou zo'n andere auto dan de R580? Rob: ,,Met de vorige Scania was ik niet heel gelukkig en om die reden is hij toen weg gegaan. Ze hebben het bij Scania vervolgens keurig opgelost en dat deed me besluiten om toch weer voor een V8 te gaan, maar nu met de nieuwste motor. Deze R650 is met de nieuwe non EGR motor en dat merk je meteen. De motor is gewoon beter bij de les en reageert vlotter, maar ook de sound is vele malen beter. Een oom van me die nog een oude Scania 141 heeft zei meteen dat ie stationair net zo klinkt als die oude van hem! Echt, de beleving is heel anders met deze auto.'' 

De nieuwe trekker is, afgezien van de motorisering vrijwel identiek aan de vorige van Rob, alleen zijn de kleuren anders. Waar bij de vorige het wit overheerste is nu blauw de hoofdkleur. Een verlengde zonneklep, een lichtbak met twee ronde daklampen en een setje indrukwekkende staande  uitlaten achter de cabine maken het plaatje af. Overigens was er met de R580 ook helemaal niks, want dat was ook een dikke auto om te zien. In BIGtruck nummer 11 van 2017 hadden we een reportage met die truck. Klik hier voor dat verhaal in BIGtruck!