De Rooy derde, Van Kasteren valt uit

Nieuws
18-01-2019 | Door Tim de Jong

Het De Rooy team zag kopman Gerard op de derde plaats eindigen. Ook de drie andere Iveco's haalden de finish. Ton van Genugten won zelfs de etappe. Janus van Kasteren van Mammoet Rallysport viel uit in de laatste etappe.

,,We hebben op alle fronten uitstekend gepresteerd. De inzet van het team van Mammoet Rallysport is echter niet beloond.’’ Martin van den Brink maakte vanavond voorzichtig de balans op van de Dakar Rally 2019. ,,Natuurlijk balen we. Maar we hebben hele goede dingen gezien. Met het oog op de toekomst is dat een stevige houvast voor mij en voor het team.’’

Van den Brink moest donderdag constateren dat ook teamgenoot Janus van Kasteren het podium in Lima niet zou halen. In de voorlaatste proef vond de equipe van Van Kasteren haar sportieve Waterloo. ,,Ze zijn in de duinen blijven steken. Een motorische storing maakte verder rijden onmogelijk,’’ zo verklaarde Martin het uitvallen van de truck met #531.

Drie zeges

Met de derde plaats in het eindklassement voor Gerard de Rooy en drie etappeoverwinningen – Ton van Genugten schreef ook de laatste etappe nog even op zijn naam – kijkt Petronas Team De Rooy Iveco met een toch wel tevreden gevoel terug op de Dakar Rally 2019. “Het is niet de podiumplaats waar we op hoopten, maar het is en blijft een podiumplaats”, stelde Gerard de Rooy.

“Als je ziet wat er in tien dagen wedstrijd allemaal is gebeurd, tot en met de laatste dag aan toe, dan mogen we zeker niet klagen. Met het feit dat we ook nog eens als enige team compleet, met alle vier de trucks, aan de finish staan en bovendien alle vier in de top 10, kan ik alleen maar heel tevreden zijn.”

De winst in de Dakar Rally was voor de zestiende keer voor het Russische Kamaz, met Eduard Nikolaev voor de vierde keer als winnaar en Dmitry Sotnikov op de tweede plaats. “Bij Kamaz vallen er twee trucks uit, Nikolaev heeft ook een uur vastgezeten in de duinen. Alles was mogelijk en niemand is zonder kleerscheuren aan de finish geraakt”, zei De Rooy. “Alleen hadden wij iets meer kleerscheuren dan zij en dat is jammer.”  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-01-2019
Kamaz_nikolaev_1.jpg

Russen blijven met moeite voor De Rooy

Het is flink knokken aan kop tussen de Russen en de Brabanders. Het Kamaz team beseft dat het de overwinning niet…
Nieuws
17-01-2019
eduard-nikolaev-kamaz-LR.jpg

Nikolaev pakt koppositie terug

Op papier was het de laatste kans voor Gerard de Rooy om nog iets te bewerkstelligen in de top 3 van het truckklassement…
Nieuws
13-01-2020
Dakar2020-etap7-site.jpg

Van den Brink nu beste Nederlander

De Russen hebben de rally volledig onder controle, daar achter zien we Janus van Kasteren terugvallen, terwijl Martin…